Închide

Se întâmplă în România | Lucrări în avans la autostradă față de graficul asumat de constructor

Avatar
Autostrada Sibiu Pitesti

Foto: ziarulunirea.ro

Timp de citire: < 1 minut

Stadiul lucrărilor la primul lot al autostrăzii Sibiu-Piteşti a ajuns la 25%. Şantierul a fost deschis în urmă cu 6 luni, iar lucrările sunt în avans faţă de graficul asumat de constructor, deoarece proiectul tehnic al lotului de autostradă a fost terminat mai repede cu aproximativ trei luni, anunță Digi 24.

Toate podețele prevăzute pe traseu pentru trecerea animalelor mici au fost finalizate, iar acum se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi, cât și la structuri.

Harta Autostrada Sibiu Pitesti
Foto: Digi24.ro

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești este unul dintre loturile ușoare, fără porțiuni montane. 

Lucrările la primul lot de 13 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie a acestui an. Compania austriacă Porr se ocupă de acest proiect.

Termenul contractual pentru finalizare ar fi martie 2023. Dacă în șase luni progresul este 25%, atunci ar trebui să fie gata în termen, ceea ce este o raritate la noi.  

Lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș a fost încredințat italienilor de la Astaldi în mai și conform contractului, au un an pentru proiectare.

Segmentul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, este în procedură de selecție a ofertelor, iar pentru lotul Tigveni – Cornetu s-a lansat licitația pentru un contract estimat la 1,1 miliarde de euro, cea mai valoroasă lucrare de infrastructură scoasă vreodată la licitație.  

Loturile 2 și 3, cele de munte, sunt cele mai grele.

scroll to top