Închide

Segmentul electricelor low-cost, tot mai aglomerat. Dacia Spring, ”atacată” de Stellantis

Avatar
New500 Exterior Interior 17 Alloy Wheels Desktop 680x400

Modelul Fiat 500e. Sursa foto: Fiat.com.ro.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul franco-italo-american al industriei auto Stellantis intenționează să lanseze un al doilea model de mașină electrică low-cost, pentru a putea ține piept concurenței, reprezentate, în special, de francezii de la Renault și de producătorii chinezi, în condițiile în care cererea de vehicule electrice accesibile este tot mai mare, potrivit publicației Bloomberg.

Noul model va fi inspirat din Fiat Panda și va costa mai puțin de 25.000 de euro. Acesta va fi lansat în iulie 2024, iar principalul model concurent vizat de Stellantis este Dacia Spring a celor de la Renault, a declarat directorul executiv al mărcii Fiat, Olivier François.

”Există pe piață o nevoie reală de mașini electrice mai accesibile”, a spus François.

Stellantis, compania-mamă a Fiat, intenționează, de asemenea, să înceapă vânzările unei mașini electrice de oraș, la începutul anului viitor, sub marca franceză Citroën, tot la un preț sub 25.000 de euro. Va fi un Citroën C3 electric, produs în Slovacia, pentru a menține costurile scăzute și pentru a putea concura cu mai mult succes cu Dacia Spring, mașină asamblată în China, și cu viitorul model full-electric Renault 5, care va fi fabricat în Franța.

Planul celor de la Stellantis vine pe fondul unei lupte crâncene între producătorii de mașini, care se luptă între ei pentru a-și atrage clienți din segmentul de masă, a căror putere de cumpărare a fost diminuată drastic de inflație.

De îndată ce pe piața europeană au intrat producătorii chinezi, presiunea de a produse vehicule electrice low-cost este în creștere.

Totodată, marca Fiat intenționează să reintroducă cel mai popular produs al său, Fiat 500 în varianta electrică pe piața din Statele Unite, cea mai profitabilă piață pentru cei de la Stellantis.

Pentru noul Fiat Panda electric, ”este foarte probabil să utilizăm sinergii” cu platforma folosită pentru noul Citroen e-C3, a mai spus Olivier François.

scroll to top