Închide

Banca Mondială, interesată să finanţeze o serie de proiecte rutiere în România, spune șeful CNAIR

Avatar
Banca Mondiala

Foto: radioinfinit.ro

Timp de citire: < 1 minut

Banca Mondială este interesată să finanţeze o serie de proiecte rutiere în România, în special montarea unor staţii de încărcare electrice şi cu hidrogen, inclusiv pentru transportul rutier de marfă, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

“Banca Mondială este interesată să finanţeze o serie de proiecte rutiere în România şi să ofere asistenţa tehnică! Reprezentanţii acestui for financiar internaţional şi-au arătat deschiderea inclusiv pentru soluţii şi politici noi. În cadrul discuţiilor de la Washington am stabilit să organizăm o întâlnire bilaterală la Bucureşti pentru realizarea primelor demersuri necesare unei colaborări. Politicile şi strategiile pentru reducerea amprentei de carbon în procesul de construcţie a infrastructurii reprezintă un obiectiv important pentru Banca Mondială”, a scris marţi Pistol pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, utilaje mai puţin poluante, materiale produse cât mai ecologic sau utilizarea unor materiale care pot fi reciclate sunt câteva dintre propunerile reprezentanţilor Băncii Mondiale.

De asemenea, pentru utilizatorii infrastructurii de transport, Banca Mondială este interesată sa finanţeze în special montarea unor staţii de încărcare electrice şi cu hidrogen, inclusiv pentru transportul rutier de marfă.

Siguranţa rutieră reprezintă un alt punct de interes pentru Banca Mondială, alături de programele pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România.

“Reabilitarea unor poduri rutiere sau construcţia unor poduri noi intră în aria de interes a finanţărilor acordate Romaniei de această instituţie financiară. Reprezentanţii Băncii Mondiale au mai dat asigurări că vor susţine implementarea unor proiecte de infrastructură rutieră prin parteneriat public-privat. Din partea Băncii Mondiale echipa prezentă la aceste discuţii a fost condusă de domnul Shomik Raj Mehndiratta, Practice Manager Transport ECA-Europe”, a precizat şeful CNAIR, citat de AGERPRES.

scroll to top