Închide

Shopify anunță noi instrumente, inclusiv căutarea bazată pe inteligență artificială

Avatar
Shopify ecommerce platform visible in the MacBook Air on the wooden table.E-commerce tips: www.hookle.net/post/10-e-commerce-tips-for-small-businesses

Fotografie de hookle.app pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Platforma de comerț electronic Shopify introduce peste 100 de actualizări în Winter ’24 Edition, o prezentare semestrială a celor mai recente produse și inovații. Aceste actualizări urmăresc să sporească semnificativ productivitatea și creativitatea comerciantului, potrivit Fashion United.

Ca răspuns la evoluția comportamentelor de căutare ale clienților, Shopify a spus că lansează Semantic Search, o funcție de căutare bazată pe vitrine, bazată pe inteligență artificială. Mergând dincolo de potrivirea tradițională a cuvintelor cheie, prin Căutarea semantică se înțelege intenția cumpărătorului, permițând utilizatorilor să formuleze interogări de căutare mai intuitive. De exemplu, dacă un cumpărător întreabă „ce aș purta la schi la temperaturi de îngheț”, algoritmul recunoaște intenția și oferă rezultate relevante, chiar și fără o potrivire exactă a cuvintelor cheie. Această funcție va fi accesibilă prin aplicația gratuită Shopify Search & Discovery.

Deann Evans, Managing Director, EMEA, la Shopify, a remarcat: „Cerințele clienților pentru experiențe comerciale mai bune sunt în continuă schimbare și lucrăm în mod constant pentru a ne optimiza bazele pentru a menține comercianții noștri în fruntea inovației”.

Shopify introduce, de asemenea, Abonamente, o aplicație gratuită care le permite comercianților să configureze și să gestioneze abonamentele direct prin intermediul platformei. Această aplicație îmbunătățește experiența clienților oferind flexibilitate în modificarea comenzilor de abonament, cum ar fi omiterea unei comenzi sau actualizarea detaliilor de plată.

Noi capabilități B2B

Pentru a satisface integrarea tot mai mare a funcționalității B2B în comerțul electronic, Shopify lansează două funcții. Vitrinele fără cap le permit comercianților să creeze experiențe de cumpărător extrem de personalizate pentru clienții angro, utilizând în același timp pachetul de tehnologie preferat. Aceasta oferă o experiență unică, personalizată, fără a fi nevoie de o platformă complet nouă. În plus, permisiunile reprezentanților de vânzări le permit comercianților B2B să eficientizeze operațiunile prin atribuirea echipelor de vânzări clienților în cadrul platformei Shopify.

Rich Mason, Head of Enterprise, EMEA, la Shopify, a subliniat importanța acestor actualizări în peisajul evolutiv al comerțului online B2B, declarând: „Prin extinderea ofertei noastre B2B, Shopify le dă puterea să-și consolideze relațiile cu clienții și să deblocheze noi vânzări în un mediu sigur.”

scroll to top