Închide

Siemens Energy trece pe profit datorită creșteii comenzilor și a vânzării participației indiene

Avatar
223980

Siemens Energy site în Muelheim an der Ruhr, Germania, Aug. 3, 2022; foto: Reuters

Timp de citire: < 1 minut

Siemens Energy a înregistrat profit în primul său trimestru fiscal, pe fondul unei creşteri a comenzilor şi al câştigului unic din vânzarea unei participaţii la afiliatul său indian către compania-mamă Siemens, transmite CNBC.

Firma germană de energie regenerabilă a raportat un profit net de 1,58 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), determinat de vânzarea pachetului de 18% din Siemens Limited din India, pentru 2,1 miliarde de euro.

Siemens Energy a înregistrat o creştere a comenzilor cu 23,9% faţă de anul precedent, la 15,4 miliarde de euro, cu un raport între comenzi şi facturi de 2,01, împingându-şi rezerva de comenzi la un nivel record, de 118 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 12,6% pe o bază comparabilă de la an la an, la 7,6 miliarde de euro, cu o performanţă deosebit de puternică observată în divizia de tehnologii de reţea a companiei.

Profitul înainte de articole speciale a oscilat la o valoare pozitivă de 208 milioane de euro, în creştere de la o pierdere de 282 de milioane de euro în acelaşi trimestru din anul anterior, când compania a fost afectată de costuri de aproximativ 500 de milioane de euro legate de calitate la filiala de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa.

Fluxul de numerar liber a fost negativ, de 283 de milioane de euro, provocat ”în primul rând de Siemens Gamesa, care a suferit o ieşire mare de numerar din cauza unei pierderi şi a unei acumulări de capital de lucru net operaţional într-un trimestru slab sezonier”, a spus compania.

scroll to top