Închide

Singurătatea lui Cioloș | Guvernul exclusiv a strâns doar 8 voturi de la aleșii non-USR

Avatar
Dacian Ciolos
Timp de citire: < 1 minut

Guvernul Cioloş nu a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 184 de voturi ”împotrivă”. Pentru ca echipa Cioloş să fie învestită erau necesare 234 de voturi. Urmează ca rezultatul oficial al procesului de numărare să fie anunţat în plen.

 Potrivit anunţului făcut de la tribuna Parlamentului, au fost prezenţi la şedinţă 343 de parlamentari, din care au votat 272. Au fost înregistrate 88 de voturi ”pentru” şi 184 ”împotrivă”, în condițiile în care USR are 80 de parlamentari. Așadar doar 8 parlamentari non-USR au rămas impresionați de o posibilă guvernare exclusivă a partidului lui Dacian Cioloș.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, în cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Este previzibil ca acesta să fie un candidat venit din partea PNL. Rămâne de văzut dacă președintele Iohannis mai mizează pe Florin Cîțu, prelungind criza politică, mai ales că acesta se află într-un abrupt deficit de imagine inclusiv în rândul liberalilor și susținătorilor lor.

scroll to top