Închide

Situl arheologic Pompei, din nou la dispoziția turiștilor

Avatar
pompei

Fotografie de jfleszar pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Situl arheologic Pompei, patrimoniu al umanităţii şi al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, a fost redeschis marţi vizitatorilor. 

În această primă zi de redeschidere după două luni şi jumătate de izolare a populaţiei şi de închidere a tuturor locurilor publice, jurnaliştii şi ghizii au fost mai numeroşi decât turiştii.

Conform informațiilor News.ro, temperatura fiecărei persoane care a intrat a fost controlată, având obligaţia de a-şi dezinfecta mâinile cu gel.

Pentru această primă fază a redeschiderii, prevăzută în două săptămâni, a fost predeterminat un unic itinerar. Vizitatorii se vor plimba pe principalele străzi ale oraşului vechi îngropat de erupţia Vezuviului, în apropiere de Napoli în anul 79. De asemenea, va fi posibil accesul în anumite vile.

Începând cu 9 iunie, noi itinerarii vor fi deschise turiştilor, cu condiția ca toţi să îşi vor rezerve biletele online, alegând intervalul orar al vizitei lor.

Responsabilii sitului au prevăzut intrarea a 40 de persoane la fiecare 15 minute cu scopul de a asigura securitatea necesară şi purtarea măştilor va fi obligatorie pe durata întregii vizite.

Pompei este al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, după Colosseumul din Roma, cu 4 milioane de vizitatori în 2019.

Pandemia a provocat moartea a peste 32.000 de persoane în Italia. Guvernul va deschide de la 3 iunie frontierele.

La Roma, Bazilica Sfântul Petru este din nou deschisă publicului, la fel şi Galeria Borghese sau Muzeel Capitoline.Muzeele de la Vatican, care au aproape 7 milioane de vizitatori pe an, au anunţat sâmbătă că deschid la 1 iunie, cu rezervare. Colosseumul rămâne deocamdată închis.

scroll to top