Închide

Soluția robotizată de a aranja produsele la raft prin senzori, lumini, sunet. Ce e Tokinomo?

Avatar
Tokinomo In Store Advertising Robots Demo

Foto: tokinomo.com

Timp de citire: 2 minute

Tokinomo, o soluție de in-store marketing care, folosind o combinație de senzori de mișcare, lumină și sunet, animă produsele la raft și le permite să interacționeze cu cumpărătorii, a ajuns pe lista celor mai bune 40 de startup-uri de retail tech din lume.

Retail Week, o publicație de prestigiu din Marea Britanie, citată de Revista Progresiv, publică anual un top al celor mai bune startup-uri la nivel global, într-un ghid numit The Discovery Report. Soluția robotizată de in-store marketing Tokinomo a fost considerată cel mai eficient și creativ mod de a promova produse la raft în magazinele de tip supermarket.

Ediția de anul acesta a reunit startup-uri care ajută retailerii și brandurile FMCG cu cele mai bune soluții tehnologice menite să îi ajute în contextul pandemic, dar și pentru a rămâne competitivi post-pandemie. Marea majoritate a startup-urilor incluse în acest top provin din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, Tokinomo fiind singurul startup din România care a ajuns pe lista celor mai inovative soluții de retail tech din lume.

În raportul dedicat retailerilor și brandurilor FMCG se regăsesc soluții precum asistenți virtuali, roboți pentru promoții în magazin și soluții de plată.

„Soluțiile de retail din acest an vor avea un impact major asupra viitorului acestui sector,” declară Ian Shepherd, unul dintre jurații Discovery.

Între retailerii și brandurile care au testat soluțiile tehnologice incluse în top se numără M&S care a făcut un parteneriat cu startup-ul Texel pentru o soluție prin care cumpărătorii pot proba haine în mod virtual. Persoanele care au folosit acest tool au fost de cinci ori mai dispuse să cumpere și cu 30% mai puțin interesate să returneze produsele.

Samsung a avut o creștere de 20% al costului coșului de cumpărături și 28% creștere a numărului de produse adăugate în coș, datorită soluției de inteligență artificială Increasingly. Henkel a avut o creștere a vânzărilor de detergent de 159% după ce a implementat o campanie cu Tokinomo pentru brandul Le Chat în Franța.

Potrivit reprezentanților Tokinomo, soluția robotizată de in-store marketing generează creșteri în vânzări de +200% în medie.

scroll to top