Închide

Spania susține creșterea salariului minim pentru a reduce decalajul dintre venituri

Avatar
Spain Flag Barcelona

Foto: euroweeklynews.com

Timp de citire: < 1 minut

Spania își menține strategia de creștere a salariului minim, pentru a atenua decalajul dintre venituri aflat în creștere, pe fondul celei mai rapide accelerări a inflației de aproape un deceniu, a declarat ministrul Economiei Nadia Calvino.

„Este un instrument important de reducere a inegalității, care a crescut în țara noastră în ultimii ani”, a declarat Calvino, care este și viceprim-ministru. „De când am ajuns la guvern în urmă cu trei ani, creșterea salariului minim a fost unul dintre elementele priorităților noastre politice.”

Comentariile sale la Forumul Ambrosetti din Cernobbio, nordul Italiei, au venit în timp ce Spania, precum și Italia, au înregistrat o revenire puternică, economiile lor urmând să crească în cel mai rapid ritm din anii 1970, după ce au fost lovite de pandemia de Covid-19. Economia Spaniei s-a contractat cu aproape 11% anul trecut, scrie Bloomberg.

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat planuri de a crește salariul minim de 950 de euro în acest an, pentru a proteja puterea de cumpărare a angajaților, pe măsură ce economia se extinde și costul vieții crește. Prețurile de consum din Spaniei au fost, de asemenea, stimulate de o creștere a prețurilor la energie, situație care alimentează inflația în întreaga regiune.

Calvino a spus că saltul inflației nu ar trebui să fie o surpriză din cauza anilor de inflație scăzută și a prețurilor stabile pe fondul pandemiei și a numit creșterea recentă drept „caracteristică tranzitorie”.

„Trebuie să evităm că ea să devină structurală, dar este o caracteristică naturală a unei recuperări foarte puternice, la care asistăm”, a spus ea. „Aceasta nu este o sursă de îngrijorare”.

scroll to top