Închide

Sprijin retras de asociațiile pro-autostradă din Moldova unui vicepreședinte pentru propagandă PSD

Avatar
Protest Autostrada

Foto: news.ro

Timp de citire: 2 minute

Asociaţiile civice ieşene ”Împreună pentru A8″ şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” anunţă, vineri, că retrag sprijinul pentru Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al uneia dintre asociaţii, din postul de consilier al ministrului Transportului, acuzându-l că face propagandă în favoarea PSD.

Asociaţiile ”Împreună pentru A8″ şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” au transmis vineri Ministerului Transportului o înştiinţare prin care îi retrag lui Cătălin Urtoi mandatul de reprezentant al acestora pe lângă ministrul Sorin Grindeanu.

Conducerea celor două asociaţii îl acuză pe Urtoi de “derapaje majore” şi de “propagandă făţişă” făcută în acest an PSD.

“În mandatul domnului Urtoi proiectele A7 (Ploieşti-Paşcani) şi A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş), ambele importante pentru regiunea noastră, s-au decalat periculos de mult: A7 a avut un progres într-o manieră accelerată, deoarece serveşte direct intereselor Capitalei, în timp ce proiectul A8 – Autostrada cea mai utilă pentru dezvoltarea întregii Regiuni – înaintează cu dificultate, iar acest decalaj deteriorează şi mai mult coeziunea Moldovei, blocând în acelaşi timp comunicarea noastră rapidă cu Transilvania şi mai departe cu Europa”, se arată într-un comunicat al celor două asociaţii civice.

Conducerile mişcărilor civice susţin că Urtoi, vicepreşedinte al asociaţiei „Împreună pentru A8″, a încălcat acordul făcut în urmă cu un an, punând interesul personal înaintea mandatului primit de la asociaţiile „Împreună pentru A8″ şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”

“Au fost greşeli grave de poziţionare publică pro-PSD, care au subminat interesele moldovenilor angajaţi de mai bine de cinci ani în activism civic proinfrastructură. Totul a culminat cu anunţarea candidaturii lui Cătălin Urtoi pentru ocuparea unui post în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR)”, au precizat reprezentanţii asociaţiilor civice, citați de news.ro.

Birourile de conducere ale celor două asociaţii au decis să-i retragă lui Cătălin Urtoi calitatea de reprezentant al asociaţiilor pe lângă Ministrul Transporturilor, calitate cu care acestea îl investiseră în privinţa autostrăzilor Moldovei.

Totodată, ministrul Transporturilor a fost informat despre “încetarea imediată a sprijinului civic acordat lui Cătălin Urtoi, sprijin şi recomandare de care acesta se folosise pentru numirea sa în postul de Consilier (plătit) al ministrului Sorin Grindeanu”.
scroll to top