Închide

Startup-ul de autovehicule electrice Rivian anunță o rundă de finanțare de 2,5 mld. de dolari

Avatar
Rivian R1t

Foto - insideevs.com

Timp de citire: 2 minute

Startup-ul de mașini electrice Rivian a declarat vineri că a încheiat o rundă de strângere de fonduri în valoare de 2,5 miliarde de dolari, condusă de investitorii Amazon, Ford Motor și T. Rowe Price, scrie Reuters.

Anunțul a venit a doua zi după ce compania din California a declarat că explorează ideea construirii unei a doua fabrici de asamblare în SUA. Reuters, citând surse anonime, a raportat joi că noua fabrică planificată a lui Rivian, supranumită „Project Tera”, va include și o linie de producere de baterii.

“Pe măsură ce ne apropiem de începutul producției de vehicule, este vital să continuăm să privim înainte și să trecem la următoarea fază de creștere a lui Rivian”, a spus directorul executiv al companiei, R.J. Scaringe într-o declarație. „Această infuzie de fonduri … îi permite lui Rivian să extindă noile programe de vehicule, să extindă amprenta noastră la nivel național și să alimenteze lansarea internațională a produselor”, a adăugat el.

Rivian, care are o fabrică în Normal, Illinois, a declarat că a strâns până acum aproximativ 10,5 miliarde de dolari. Compania urmărește o evaluare de peste 50 de miliarde de dolari, pentro o posibilă listare publică la sfârșitul acestui an, a declarat o sursă pentru Reuters.

Producătorii de automobile se concurează pentru a dezvolta vehicule electrice, deoarece China, Europa și alte țări și regiuni impun emisii de carbon mai mici. Rivian își propune să fie competitivă atunci când va lansa pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S, precum și o autoutilitară de livrare pentru Amazon.

Scaringe a spus într-o scrisoare către clienți că COVID-19 a întârziat lansarea vehiculelor sale. Primele livrări ale R1T, programate anterior pentru iulie, au fost împinse până în septembrie, în timp ce R1S a fost întârziat până în toamnă. El a mai declarat pentru Reuters în noiembrie anul trecut că Rivian a planificat, ca după primele trei vehicule, să vină pe piață cu modele mai mici care vizează China și Europa, unde ar putea construi în cele din urmă vehicule.

scroll to top