Închide

Statul ar putea suporta contravaloarea testelor Covid făcute angajaților

Avatar
test tube, covid-19, mask

Fotografie de fernandozhiminaicela pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că testele pentru Covid făcute angajaților și suportate până acum de angajatori vor fi fi trecute la cheltuieli deductibile și transferate către stat, scrie HotNews.ro.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, o ordonață de urgență care prevede mai multe înlesniri și scutiri acordate companiilor.

„Având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o completare și cu o înlesnire la plata pentru obbligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrată de organul fiscal central. Este vorba de o procedură simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pentru o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscale-bugetare care au fost acumulate în perioada de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie”, a spus Florin Cîțu.

Conform acestuia, de această facilitate pot beneficia toți contribuabilii. De asemenea, testele pentru Covid făcute angajaților vor deveni cheltuieli deductibile.

„Reglemetarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpoziabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor. Pe de altă parte se propune introduerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a mai precizat Florin Cîțu.

scroll to top