Închide

STUDIU: 30% dintre români ar contracta o asigurare de viață dacă ar avea venituri mai mari

Avatar
insurance, life insurance, heart

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Unu din patru români declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă, arată barometrul UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, potrivit căruia 30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă îl reprezintă veniturile mai mari.

”30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă îl reprezintă veniturile mai mari”, arată cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, citată de news.ro.

Pe locul secund în acest top se situează o mai bună informare despre beneficiile asigurărilor (25%), urmată de o experienţă nefericită (18%).

De altfel, asigurările de viaţă şi cele de sănătate se află în topul poliţelor de care românii au fost interesaţi în 2022. Conform aceluiaşi studiu, 1 din 4 români declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă.

Creşterea nivelului de educaţie financiară a românilor este un pilon strategic al activităţii UNSAR. Astfel, în ceea ce priveşte gradul de informare cu privire la asigurări, 4 din 10 români se declară acum a fi bine şi foarte bine informaţi. Internetul reprezintă principala sursă de informare, urmat de televiziune, 60% dintre români declarând că folosesc paginile web şi platformele de social media pentru a se interesa despre asigurări.

“Nu este uşor pentru nimeni să se gândească la situaţii neprevăzute cum ar fi un accident sau o boală care îţi afectează viaţa de zi cu zi, cu atât mai mult pentru tineri. Ei sunt însă primii care trebuie să ştie că, indiferent de vârsta pe care o avem, este important să fim alături de cei dragi şi să ştim ce soluţii avem la îndemână pentru a ne proteja financiar”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.

De asemenea, UNSAR lansează luni o nouă ediţie a campaniei de educaţie financiară #gatapentruVIAŢĂ.

“Noua campanie #gatapentruVIAŢĂ este dedicată tinerilor între 18 şi 35 de ani şi are drept scop o mai bună conştientizare a riscurilor la care ne expunem şi a beneficiilor pe care le aduc asigurările de viaţă, cât şi cele de sănătate, în condiţiile în care deficitul de protecţie din România se situează la o valoare semnificativă”, a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR.

Barometrul UNSAR – IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Înfiinţată în 1994, UNSAR– Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

Înfiinţat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie– IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent, o parte dintre studiile şi proiectele pe care le dezvoltăm fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societăţii româneşti.

scroll to top