Închide

STUDIU Ce caută românii când plănuiesc o vacanţă premium pe litoralul românesc

Avatar
Nordis Mamaia Spa

Viitorul ansamblu hotelier şi rezidenţial din Mamaia, dezvoltat de Nordis Group. Foto: Nordis

Timp de citire: 2 minute

Nordis Group anunță într-un comunicat de presă rezultatele celui mai nou studiu despre preferințele românilor în privința vacanțelor de lux. Astfel, 64% dintre respondenți (dintr-o bază de date de peste 1000 de persoane) au spus că preferă litoralul românesc.

Cel mai mare interes a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) și tinerilor care nu sunt în prezent într-o relație (92%). Totodată, studiul relevă și că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba de alegerea litoralului din România pentru vacanțele de vară.

Anul 2020 a venit cu o serie de particularități care au dus la schimbarea obiceiurilor și a tendințelor pentru vacanțe în rândul românilor. Respondenții consideră că vacanțele sunt necesare în dezvoltarea lor personală și le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, și pentru luna august se preconizează o creștere procentuală în sfera vacanțelor.

Întrebați care dintre facilitățile premium preferate, respondenții au identificat plaja proprie (77%), diversitatea restaurantelor și cafenelelor (53%) și SPA-ul (51%) ca fiind principalele trei beneficii pe care le vizează. Urmează existența clinicii medicale (29%), sala de fitness (25%), galeria comercială (12%) și cinematograful VIP (8%). Merită menționat la acest capitol că cei mai mulți tineri pun SPA-ul pe primul loc în rândul preferințelor, alături de plaja proprie.

Pentru un sejur de 5***** pe litoralul românesc, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenți au afirmat că ar aloca 300 de euro. Alți 24% dintre aceștia susțin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.

La nivel declarativ, 17% dintre respondenți au spus că sunt interesați de achiziția unei locuințe de vacanță în următorul an. Dintre aceștia, 65% sunt dispuși să aloce un buget între 50.000 – 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 – 100.000 de euro.

În prezent, Nordis Group e în plin proces de dezvoltare a complexului Nordis Mamaia 5*****, care va pune la dispoziția clienților 330 de apartamente rezidențiale și 730 de camere de hotel pe o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați. Proiectul va fi finalizat în 2021 și va pune la dispoziția turiștilor și proprietarilor cel mai mare SPA de pe litoral, cu saune și piscine, o plajă proprie de 10.000 de metri pătrați, 9 restaurante și cafenele, un cinematograf VIP, dar și o galerie comercială premium, spații de joacă pentru copii și clinică medicală.

scroll to top