Închide

Studiu eJobs: Șofer, inginer și contabil, cele mai căutate joburi în luna august

Avatar
dream job, application, online

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Din cele aproape 600.000 de căutări efectuate în luna august pe www.ejobs.ro, cele mai multe au venit din partea şoferilor, inginerilor şi contabililor. Un număr mare de căutări au avut şi joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creştere de aproximativ 10% faţă de luna trecută, potrivit unui studiu eJobs.

Există două categorii de candidaţi – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranţa că, astfel, vor găsi mai uşor ceva şi cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forţe de pe piaţa muncii este puternic inversat şi avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi, îi vedem mai preocupaţi să-şi maximizeze şansele de angajare şi să aplice în acele locuri în care ştiu că sunt relevanţi, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, conform bursa.ro.

În creștere faţă de luna iulie s-au aflat şi căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer. În ceea ce priveşte munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce priveşte atât numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât interesul candidaţilor pentru acestea.

Mai scăzut decât luna trecută a fost interesul candidaţilor pentru poziţiile de ospătar, economist, specialist în marketing sau în resurse umane, dar şi pentru joburile din afara ţării sau cele care presupun cunoaşterea unei limbi străine. Cu toate acestea, într-un top al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidaţi, cele mai des întâlnite sunt germana, spaniola şi franceza.

Candidaţii iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creşterea numărului de aplicări, dar şi în numărul de candidaţi nou veniţi în platformă sau candidaţi vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidaţi care aplică lunar şi de mai mult de 30.000 de conturi noi, adaugă Bogdan Badea.

scroll to top