Închide

STUDIU OLX: Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand de lux

Avatar
coffee, gourmet, food

Fotografie de Michelle_Maria pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conştienţi de impactul alegerilor lor şi optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada.

Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunţ activ pe OLX este listat la preţul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este preţul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, comerţul de produse pe OLX a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone şi, în acelaşi timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă şi a 209.000 de tone de materiale. Pe lângă acest aspect, factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziţionarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creşterii inflaţiei.

“Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroşi că pe cea mai mare platformă de vânzare şi cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunţuri în categoria Modă şi Frumuseţe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă şi piese de designer, piese de colecţie care trec testul timpului. În special reprezentanţii Generaţiei Z înţeleg importanţa modei sustenabile”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

OLX raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunţuri zilnice în categoria “haine de damă” şi 90.000 în categoria “haine pentru bărbaţi”. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru bărbaţi intră un costum gala Champions League, o haină de piele PRADA, o geacă CHRISTOPHE TERZIAN FRINGED, un costum ARMANI şi un costum TOM FORD. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru femei intră o haină de blană leopard naturală, o rochie de mireasă (vândută), o rochie VERSACE, un palton de nurcă (vândut) şi o blană de cincila, potrivit sursei citate.

scroll to top