Închide

Un aeroport britanic, preferat de companiile low-cost care operează în România, se va închide

Avatar
Anonymous person with miniature airplane on chalkboard

Fotografie de Andrea Piacquadio pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Aeroportul britanic de la Doncaster, de lângă Sheffield, se va închide din cauza lipsei de ”propuneri realiste” privind viitorul său din punctul de vedere al unui eventual transfer de proprietate care să îi asigure viabilitate financiară, potrivit unui comunicat al actualului proprietar, Peel Group Ltd., citat de Bloomberg.

Peel Group Ltd. a efectuat o analiză strategică a aeroportului, ajungând la concluzia că singura variantă viabilă este încetarea activității.

Decizia va fi aplicată începând cu 31 octombrie, potrivit grupului britanic.

Peel Group a evidențiat costurile fixe ridicate și incertitudinea cu privire la veniturile viitoare, adăugând că nu poate accepta o infuzie de capital din bani publici care ar putea să mențină activitatea operațională și pe parcursul anului viitor.

Ca urmare a închiderii aeroportului de la Doncaster, comitatul Yorkshire va rămâne cu un singur aeroport mare, cu activitate internațională, cel de la Leeds-Bradford, fapt care va avea un impact semnificativ asupra traficului de pasageri în regiune. Totuși, aeroporturile din Manchester, East Midlands și Humberside sunt posibile destinații pentru cei care vor să ajungă în Yorkshire, acestea fiind situate la nu mai mult de 50 de mile distanță.

Noul premier britanic, Liz Truss, a promis că va ”proteja acest aeroport și infrastructura sa” atunci când a fost întrebată despre soarta aeroportului, în cadrul audierilor din Camera Comunelor, după preluarea funcției în Executivul de la Londra.

Potrivit datelor companiei Cirium, aeroportul Doncaster a fost al 26-lea cel mai mare aeroport din Marea Britanie înainte de pandemie. Anul trecut, peste 1.800 de zboruri cu plecare de acolo au fost programate anul trecut, Wizz Air fiind cel mai mare operator, urmat de TUI AG.

Wizz Air și-a închis baza pe care o opera la Doncaster în luna iunie.

Chiar și așa, compania low-cost maghiară operează încă zboruri regulate spre și dinspre Doncaster de la București-Otopeni și Cluj-Napoca, iar Wizz Air nu a restricționat încă rezervările pentru zborurile ulterioare datei de 31 octombrie 2022.

scroll to top