Închide

SUA, încă un pas în demersul său de interzicere a TikTok

Avatar
Person holding an iPhone running TikTok

Fotografie de Solen Feyissa pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în Statele Unite ale Americii. Camera Reprezentanților a adoptat sâmbătă un proiect de lege care impune un ultimatum pentru TikTok: platforma trebuie să întrerupă orice legătură cu compania-mamă ByteDance și, implicit, cu China, pentru a evita interzicerea în SUA. Proiectul de lege prevede ca aplicaţia să fie înlăturată din magazinele de aplicaţii dacă nu îşi găseşte un nou proprietar, potrivit abcnews.go.com.

Acest proiect a fost votat în urma acuzațiilor că platforma a permis guvernului chinez să spioneze și să manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori americani.

Pentru a accelera procesul de adoptare, republicanii au legat proiectul de lege de finanțarea unor proiecte militare externe, inclusiv ajutorul pentru Ucraina și sistemele antirachetă israeliene, punând astfel presiune pe Senat să aprobe rapid întregul pachet legislativ. Acum, pentru a deveni lege, proiectul trebuie validat și de Senat.

TikTok acuză o încălcare a libertății de exprimare

Reprezentanții TikTok au răspuns imediat, susținând că o interdicție ar încălca libertatea de exprimare a 170 de milioane de americani și ar avea efecte devastatoare asupra economiei. Conform unui e-mail trimis de un purtător de cuvânt al TikTok către AFP, interzicerea ar putea „devasta șapte milioane de întreprinderi și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari pe an la economia SUA”.

Pe măsură ce proiectul avansează spre Senat, analiștii politici anticipează discuții aprinse, cu președintele Joe Biden indicând că ar semna legislația dacă aceasta ar ajunge pe biroul său.

Potrivit B1TV, TikTok continuă să conteste această legislație, evidențiind impactul potențial negativ asupra libertății de exprimare și economiei americane.

scroll to top