Închide

SUA | Marea afacere numită Super Bowl. Ce venituri fabuloase a generat finala NFL în 2022?

Avatar
Tv Platforms Stream Superbowl 2022

foto: adweek.com

Timp de citire: < 1 minut

Finala Super Bowl 2022, dintre Cincinnati Bengals și Los Angeles Rams și-a decis marele câștigător noaptea trecută. Los Angeles s-a impus cu 23-20 și astfel, a devenit a doua echipă din istorie care a câștigat trofeul pe teren propriu. Tampa Bay Buccaneers a fost prima echipă care a mai izbutit această performanță, în 2021, potrivit B1TV.ro.

Finala din NFL (National Football League), considerată cel mai important meci din sportul american, s-a jucat pe stadionul SoFi din Inglewood, California.

Super Bowl, o imensă afacere

Super Bowl reprezintă o veritabilă tradiție în SUA, un entertainment complet, din care nu lipsesc celebrii artiști.

La ediția din acest an au cântat Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și Eminem. De asemenea, publicitarii s-au bătut în spoturi care mai de care mai spectaculoase.

Aproximativ 1 miliard de dolari a generat Super Bowl 2022, potrivit presei internaționale. Doar reclamele difuzate în timpul transmisiei NBC ar fi generat aproximativ 500 de milioane de dolari. La acestea se mai adaugă și publicitatea de dinainte și de după joc. Pe lângă veniturile generate din publicitate se adaugă vânzările de bilete și afacerile locale.

În medie, prețul unui bilet la Super Bowl a fost de 6.600 de dolari. Cel mai ieftin a fost de 4.114 dolari, iar cel mai scump de 33.730 de dolari, potrivit SeatGeek.

scroll to top