Închide

SUA: Numărul vărsăturilor incontrolabile din cauza consumului de canabis, în creștere (Studiu)

Avatar
Rolling A Cannabis Marijuana Joint

Sursă foto: Elsa Olofsson via PsyPost

Timp de citire: 3 minute

O boală neobișnuită este în creștere în Statele Unite, în special în statele care au legalizat marijuana, scrie CNN. „Se zvârcolesc, se țin de stomac, se plâng de dureri abdominale și de greață”, spune dr. Sam Wang, specialist în medicină de urgență pediatrică și toxicolog la Spitalul de Copii din Colorado, care tratează adolescenții cu această afecțiune, potrivit G4Media.

„Vomită în continuare orice au în stomac”,

a spus Wang.

„Spun adesea că au făcut un duș fierbinte fierbinte înainte de a veni la urgență, dar nu a ajutat. Atunci știm că este posibil să avem un caz de sindrom de hiperemeză a canabisului”,

explică doctorul.

Hiperemeza canabinoidă a fost raportată pentru prima dată în Australia, în 2004. Un grup de cercetători a scris despre 19 consumatori de marijuana care au avut dureri abdominale și greață. Oamenii de știință au observat că simptomele acestora dispăreau atunci când nu consumau cannabis și reveneau atunci când începeau să folosească din nou.

Simptomele sindromului de hiperemeză canabinoidă (CHS) sunt greaţa, vărsăturile și crampele abdominale. Aceste simptome se pot ameliora temporar făcând un duș sau o baie fierbinte, potrivit medicilor. Complicațiile pot include insuficiență renală, probleme electrolitice, și arsuri ale pielii din cauza apei fierbinte. Cel puțin două decese au fost asociate cu CHS..

Sindromul de hiperemeză a canabisului a izbucnit pe scena medicală în 2004, când un grup de cercetători australieni au scris despre 19 consumatori cronici de marijuana care au avut episoade repetate de dureri abdominale și repicături. Cercetătorii au urmărit nouă dintre pacienți de-a lungul timpului și au constatat că simptomele au dispărut atunci când consumul de canabis a fost oprit, dar a revenit la reluare.

În mod ciudat, peste jumătate dintre cei 19 au raportat că au folosit băi sau dușuri extrem de fierbinți pentru a-și trata singuri simptomele. Pe măsură ce au început să apară tot mai multe cazuri de CHS, scăldatul fierbinte ca tratament la domiciliu a devenit o temă recurentă.

Conținutul de THC a crescut de la 4% la 20% în 30 de ani

Wang subliniază, ca o posibilă cauză, conținutul tot mai mare a THC în produsele de marijuana de astăzi.

„În anii ’90 media era de aproximativ 4% sau 5%. Acum, în Colorado, este de la 15% până la 20%”,

spune doctorul.

Un alt mister ține de faptul că nu toți utilizatorii de marijuana sunt afectați de CHS.

„Nu este pe deplin clar cine este predispus la această boală”,

a spus Wang.

„Este o anumită frecvență sau durată de utilizare? Este o anumită limită de toleranță? Sau este un anumit tip de produs? Nu avem aceste date”,

spune el.

Pentru a înțelege, trata și preveni pe deplin noua tulburare, cercetătorii trebuie să documenteze cazurile și să compare simptomele. Dar CHS este atât de nou încât nu are un diagnostic medical sau un cod de facturare a asigurărilor, a spus Wang, făcându-l

„o țintă în mișcare”.

Pentru a face cercetări, oamenii de știință analizează dosarele medicale pentru cazurile raportate de vărsături repetitive și le compară cu consumul de marijuana într-o zonă. Wang și colegii săi au făcut exact asta în Colorado, unde marijuana recreativă a fost legalizată în 2014. Utilizarea marijuanei medicale a fost legală din 2009.

Analiza lui Wang, publicată vineri în revista JAMA Network Open, a găsit peste 800.000 de cazuri de vărsături raportate în Colorado între 2013 și 2018. Aceasta a reprezentat o creștere de aproximativ 29% de când legalizarea marijuanei în stat. Rata a fost cea mai mare în județele fără dispensare anterioare de marijuana.

Aproape una din cinci persoane văzute pentru tulburări de vărsături au consumat marijuana între 2005 și 2014.

scroll to top