Închide

SUA | Pentru prima dată în 15 ani de existență, Apple deține peste 50% din cota de piață

Avatar
girl, smartphone, iphone

Fotografie de janeb13 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Smartphone-urile Apple au o bază mai mare de utilizatori decât smartphone-urile celorlalţi producători care folosesc Android, în Statele Unite, pentru prima dată în 15 ani de existenţă, potrivit News.ro.

În al doilea trimestru al acestui an, iPhone a atins cea mai mare cotă de piaţă în Statele Unite de când există, susţin analiştii de la Counterpoint Research. Sunt luate aici în calcul toate smartphone-urile aflate în folosinţă cu cele două sisteme de operare, iOS şi Android.

Smartphone-urile celor de la Apple deţin acum peste 50% din piaţa Statelor Unite, mai mult decât cele peste 150 de modele cu Android care sunt folosite în prezent de americani.

Nu este vorba de o creştere bruscă a vânzărilor de iPhone în acest caz, ci de creşterea treptată, an de an, a numărului de oameni care au folosesc unul din smartphone-urile dezvoltate de Apple, susţin analiştii.

Aceeaşi analişti susţin că acelaşi trend este observat şi alte „pieţe relevante”, unde puterea de cumpărare este mai mare. La nivel global, însă, Android deţine peste 70% din piaţă.

Oricine cumpără un iPhone, indiferent că este nou ori la mâna a doua, reprezintă o nouă sursă de bani pentru Apple, deoarece acesta va folosi, cel mai probabil, unele din numeroasele servicii oferite de companie, de la iCloud şi Apple Pay, la serviciile de streaming pentru muzică şi filme.

Apple va prezenta miercuri noua serie iPhone 14, în ceea ce va fi primul eveniment cu prezenţă fizică organizat de compania americană de la izbucnirea pandemiei.

scroll to top