Închide

SUA se confruntă cu cea mai mare scădere a vânzărilor de locuințe din ultimii zece ani

Avatar
home, for sale, buy

Fotografie de paulbr75 pe Pixabay

Vânzările de locuinţe din SUA au scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii nouă ani şi jumătate, întărind aşteptările pentru o contracţie puternică a activităţilor pe piaţa imobilială în trimestrul al doilea, în urma perturbărilor provocate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Raportul publicat luni de Asociaţia Naţională a Agenţilor Imobiliari mai arată şi cea mai mică creştere anuală a preţurilor locuinţelor din ultimii opt ani.

Cererile de împrumuturi pentru locuinţe au crescut însă la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, în ultimele săptămâni, datorită minimelor record atinse de dobânzi, astfel încât în  luna mai a fost atins probabil minimul pieţei locuinţelor existente. Date publicate săptămâna trecută au arătat o redresare puternică a autorizaţiilor de construcţie a locuinţelor, în luna mai.

Vânzările de locuinţe existente au scăzut în luna mai cu 9,7%, la un nivel ajustat la sezon de 3,91 milioane de unităţi, cel mai redus nivel atins din octombrie 2010, acesta fiind al treilea declin lunar consecutiv.

În termeni anuali, vânzările de locuinţe existente, care reprezintă circa 90% din vânzările de locuinţe, au scăzut în luna mai cu 26,6%, cel mai mare declin anual consemnat din 1982.

În pofida semnelor de redresare a cererii, odată cu redeschiderea economiei, aproape 20 de milioane de oameni sunt şomeri.

scroll to top