Închide

SUA: se interzic reţelele de socializare chineze precum TikTok?

Avatar
tiktok, social media, app

Fotografie de konkarampelas pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Statele Unite intenţionează să interzică aplicaţii ale unor reţele de socializare chineze precum TikTok, anunţă secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Pompeo nu a oferit alte informaţii într-un interviu acordat postului Fox News, anunţând că nu vrea să-l ia prin surprindere pe preşedintele Donald Trump. Congresmeni americani şi-au exprimat îngrijorarea faţă de gestionarea de către TikTok a datelor utilizatorilor, subliniind că se tem de faptul că China obligă întreprinderi chineze să coopereze în colectarea de informaţii de către serviciile de informaţii, controlate de către partidul Comunist Chinez (PCC, unic), citează News.ro.

TikTok – care aparţine unei firme chineze, dar care nu este disponibilă în China – şi-a subliniat independenţa cu scopul de atrage utilizatori din întreaga lume.

Pompeo face aceste declaraţii într-o atmosferă de tensiuni mari între Washington şi Beijing, alimentate de problema Hong Kongului şi gestionarea epidemiei covid-19.

TIKTOK ANUNŢĂ SUSPENDAREA APLICAŢIEI LA HONG KONG

Pe de altă parte, locuitorii Hong Kongului urmează să nu mai poată folosi în curând TikTok, foarte populară în rândul tinerilor, din cauza recentei legi cu privire la securitatea naţională impusă de China, a anunţat societatea luni, relatează AFP.

”În lumina evenimentelor recente, am decis să oprim aplicaţia TikTok la Hong Kong”, a anunţat un purtător de cuvânt.

Facebook, Google şi Twitter au confirmat luni că nu mai dau curs cererilor de informaţii cu privire la utilizatorii lor formulate de către Guvernul şi autorităţile din Hong Kong, din respect faţă de libertatea de exprimare.

scroll to top