Închide

Suntem optimiștii zonei! Manager: Românii consumă mai puțin alcool, dar de mai bună calitate

Avatar
Petrecere Romaneasca

Foto: casaargeseana.ro

Timp de citire: 2 minute
Michael Holm, managing director Diageo Eastern Europe, lider pe piaţa băuturilor alcoolice, afirmă, referindu-se la datele celui mai recent sondaj realizat de companie în România, Cehia şi Ungaria, că, spre deosebire de celelalte ţări, românii tind să aprecieze lucrurile simple, considerând că trebuie sărbătorite şi micile realizări cotidiene.

Pornind de la faptul că, în 2020, în România, consumul de alcool pe cap de locuitor a fost de 101,6 l, în scădere de la 106,9, în principal din cauza prăbuşirii HoReCa, Holm remarcă o tranziţie către mărcile premium, cumpărătorii alegând să consume băuturi în cantităţi mai mici, dar de o calitate superioară.

Whisky-ul şi vodca sunt printre cele mai populare produse, însă ginul este segmentul cu cea mai solidă creştere.

 Diageo Celebration Index este un sondaj reprezentativ realizat în Cehia, Ungaria şi România. În toate cele trei ţări, principalele concluzii au fost în mare parte similare, şi anume că sărbătorirea rămâne parte integrantă a vieţii oamenilor, în pofida contextului dificil creat în principal de Covid-19.

Conform sondajului, mai bine de jumătate dintre români (54%) sărbătoresc de câteva ori pe an, marcând ocazii tipice precum zile de naştere şi aniversări, dar şi perioada marilor sărbători.Ceea ce suprinde conform managerului Diageo este că românii, spre deosebire de respondenţii din celelalte ţări, tind să aprecieze lucrurile simple. De fapt, un sfert dintre ei cred că micile realizări cotidiene, cum ar fi o zi plină de experienţe pozitive, sunt un motiv suficient de bun pentru a sărbători.

Comparativ, numai 13 % dintre maghiari cred că bucuriile simple ale vieţii ar trebui sărbătorite, în timp ce doar puţin mai mult de unul din 10 cehi (11%) spun că micile evenimente merită sărbătorite. Aici ni se dezvăluie partea pozitivă a românilor şi capacitatea lor de a se bucura, chiar şi în vremuri grele, de lucrurile mărunte ce le pot oferi doza de energie necesară pentru a merge mai departe.

Michael Holm se arată entuziasmat de atitudinea românilor:

“Salutăm această atitudine pozitivă, un excelent indicator al voinţei consumatorilor de a merge înainte şi de a se adapta noilor realităţi”, spune directorul Diageo într-un interviu pentru news.ro.

scroll to top