Închide

Super Bowl VIDEO | Stellantis va difuza o reclamă la marca sa Ram, prin care atacă indirect piața EV

Avatar
Z

Foto: ram.com

Timp de citire: 4 minute

Stellantis va difuza un spot publicitar de 60 de secunde pentru marca sa Ram, în cadrul Super Bowl, pentru a ataca indirect piața actuală a vehiculelor electrice, în special a camionetelor, potrivit CNBC.

Reclama, numită “Electrificare prematură” sau “PE”, este o parodie de reclamă la medicamente pentru îmbunătățirea sexului masculin. Aceasta prezintă proprietari de vehicule electrice care discută despre problemele pe care le-au avut cu camioanele lor – de la autonomie și putere insuficiente la probleme de încărcare și alte probleme potențiale asociate cu vehiculele electrice.

“Sunteți entuziasmați de achiziționarea unui vehicul electric, dar vă îngrijorează faptul că v-ar putea lăsa… nesatisfăcuți?”, spune vedeta și naratorul anunțului, Jason Jones, un comediant cunoscut mai ales pentru activitatea sa în emisiunea “The Daily Show with Jon Stewart” și pentru apariția în reclame comice la Budweiser și Molson. “Atunci ați putea fi unul dintre numeroșii americani îngrijorați de electrificarea prematură”.

Reclama debutează versiunea de producție a pickup-ului electric Ram 1500 REV, care ar trebui să fie pus în vânzare anul viitor. Rezervările online pentru pick-up-ul electric, care a debutat ca un concept în ianuarie, se deschid, de asemenea, duminică. Vehiculul seamănă cu conceptul, dar și cu actualul pickup Ram, care are un motor tradițional cu combustie internă.

Directorul de marketing al Stellantis, Olivier Francois, care a devenit cunoscut pentru reclamele unice și bine primite de la Super Bowl, a declarat că mesajul principal este că pickup-ul electric Ram poate că nu va fi primul pe piață, dar va merita așteptarea în comparație cu ofertele actuale.

“Avem o camionetă incredibilă, electrică, care poate oferi cu adevărat ceea ce își doresc oamenii de la camioane, așa că “așteaptă, așteaptă și vei vedea” este sensul reclamei”, a declarat el pentru CNBC. “Acesta este discursul nostru”.

Când Ram electric va ajunge pe piață, se așteaptă ca acesta să se alăture unui segment tot mai aglomerat, dar relativ neprobat, care include GMC Hummer EV, Rivian R1T, Ford F-150 Lightning și Lordstown Endurance. Alte modele, cum ar fi Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra Denali și Tesla Cybertruck sunt așteptate să fie puse în vânzare până anul viitor sau mai devreme.

“Ne aflăm într-o călătorie interesantă de electrificare, care va face ca Ram să depășească concurența în domeniile la care clienții țin cel mai mult: autonomie, sarcină utilă, tractare și timp de încărcare”, a declarat Mike Koval, CEO-ul Ram Trucks, într-un comunicat.

Reclama este unică în comparație cu majoritatea spoturilor publicitare ale companiei pentru Super Bowl sub conducerea lui Francois, care a difuzat multe reclame care au dus la reflecție și a convins celebrități care nu sunt cunoscute pentru a apărea în reclame, precum Bruce Springsteen, Bill Murray și Eminem, să reprezinte producătorul auto și vehiculele sau mărcile sale.

Comportamentul spotului publicitar este similar cu o reclamă din 2015 difuzată la Super Bowl de Fiat Chrysler – un predecesor al Stellantis – care urmărea traseul unei mici pastile albastre pe care un italian îndrăgostit o pierde din greșeală în timp ce încearcă să o înghită.

“Este veselă”, a spus Francois. “Cred că este doar o nevoie. Am trecut prin multe – de la Covid la războiul din Ucraina, la inflație și recesiune. Oamenii vor o ușurare comică”.

Francois a spus că reclama nu este menită să ia în derâdere pe nimeni care ia medicamente pentru îmbunătățirea masculină. El a spus că reclama “parodie” vizează reclamele pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă și piața actuală a vehiculelor electrice.

La fel ca într-o reclamă farmaceutică reală, spectatorii ar trebui să fie atenți la literele mici. Pe lângă confirmarea faptului că simptomele electrificării premature nu sunt reale, dar “cu siguranță merită să vorbim despre ele”, se spune că “tehnologia de prelungire a autonomiei” menționată în reclama pentru vehicul va “veni mai târziu”.

Reclama Ram este programată să fie difuzată în al patrulea sfert al meciului dintre Philadelphia Eagles și Kansas City Chiefs. Înainte de aceasta, producătorul auto va difuza, de asemenea, o reclamă de 60 de secunde pentru marca sa Jeep în al doilea sfert, concentrându-se pe SUV-urile sale electrice hibride plug-in “4xe” Wrangler și Grand Cherokee.

Reclama Jeep este o reclamă mult mai tradițională pentru Super Bowl, prezentând animale care dansează alături de Jeep-urile electrificate. Ceea ce este unic este muzica. Reclama prezintă o versiune remixată a hitului “Electric Boogie” din 1983 al Marciei Griffiths. Melodia, cunoscută și sub numele de “Electric Slide”, a fost înregistrată inițial de regretatul Bunny Wailer în 1976.

“Cele două reclame nu urmăresc același obiectiv”, a declarat Francois. “În timp ce Jeep urmărește să împingă tehnologia hibridă plug-in 4xe… pentru a impulsiona cu adevărat vânzările, Ram este un lucru total diferit. Nu avem nimic de vândut în acest moment. Este o investiție pe marca în sine”.

Griffiths apare pe noua versiune a cântecului alături de Shaggy, artistul reggae și producătorul Shaggy, câștigător al premiului Grammy, și alții. Stellantis va lansa piesa duminică pe serviciile de streaming.

Reclamele “Premature Electrification” și “Electric Boogie” au fost create în parteneriat cu agenția Highdive din Chicago. Ambele reclame au fost lansate online duminică, înainte de Super Bowl.

Stellantis a refuzat să facă public cât a cheltuit pentru reclame. Costul unei reclame de 30 de secunde se apropie de 7 milioane de dolari, potrivit Kantar Media.

scroll to top