Închide

Surse | Zurich Insurance se va retrage din proiectul Nord Stream 2

Avatar
Nord Stream

Foto: industryeurope.com

Timp de citire: < 1 minut

Zurich Insurance Group va renunța la proiectul rusesc Nord Stream 2 în contextul sancțiunilor iminente ale SUA împotriva companiilor europene care susțin construcția gazoductului de 11 miliarde de dolari, transmit două surse apropiate subiectului, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a transmis luna aceasta companiilor despre care suspectează că ajută la construirea conductei că se confruntă cu un risc de sancțiuni, în timp ce administrația Trump pregătește o rundă finală de măsuri punitive împotriva proiectului, a informat Reuters săptămâna aceasta.

Zürich, care are afaceri importante în SUA, este unul dintre cei aproximativ 20 de asigurători dintr-un consorțiu care susține proiectul, a spus o persoană apropiată subiectului.

Asigurătorul elvețian a refuzat să comenteze sâmbătă asupra anumitor clienți, dar a declarat: „Zurich are un cadru cuprinzător de conformitate și se angajează să respecte pe deplin orice reglementare aplicabilă sancțiunilor”.

Consorţiul Nord Stream 2 AG a anunţat vineri că lucrările pregătitoare pentru finalizarea tronsonului de conductă dintre Germania şi Danemarca vor fi reluate în curând, având în vedere cele mai recente decizii ale Autorităţii maritime din Danemarca.

Construcția Nord Stream 2 a fost inițial oprită în decembrie 2019, ca urmare a unei amenințări cu sancțiuni din partea Statelor Unite, care vrea să reducă dependența Europei de energia rusă și să vândă propriul său gaz natural lichefiat în regiune.

Nord Stream 2, condus de compania energetică de stat Gazprom, este proiectat să dubleze capacitatea gazoductului existent Nord Stream, din Rusia în Germania, la 110 miliarde de metri cubi pe an, mai mult de jumătate din exporturile totale de gaze din Rusia către Europa.

scroll to top