Închide

Sute de percheziții la traficanții de droguri. Un profesor cultivator vindea canabis elevilor. Alți doi profesori, distribuitori online

Avatar
green leaves inside white metal frame

Fotografie de CRYSTALWEED cannabis pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Polițiștii și procurorii DIICOT a efectuat, marți dimineață, peste 260 de percheziții, din care 212 în cazuri legate de traficul de droguri. Peste 200 de persoane urmează să fie audiate, a declarat Georgian Drăgan, la B1 TV.

Potrivit unor surse, printre cei vizați s-ar afla un profesor de limba engleză din Bacău, care ar fi cultivat plante de canabis într-o seră și ar fi vândut gramul cu 70 de lei.

„Avem în derulare peste 260 de percheziții domiciliare. Ele sunt desfășurate în cadrul a 50 de acțiuni operative derulate de Poliția Română, de procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române.

37 de acțiuni operative sunt pe linia combaterii traficului de droguri și doar în cadrul acestora sunt efectuate 212 percheziții, iar peste 200 de persoane urmează a da explicații în fața anchetatorilor.

Până acum, polițiștii au descoperit importante sume de bani, droguri de risc, droguri de mare risc și alte obiecte interzise la deținere sau provenite din activități ilicite. Aceste bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele sunt în curs de a fi audiate, sunt conduse la sediile DIICOT, sediile brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Poliția Română. Apoi vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

După cum a precizat și ministrul de Interne, la nivelul Ministerului de Interne au fost dispuse o serie de măsuri pentru protejarea comunității, protejarea victimelor infracțiunilor și pentru destructurarea unor importante grupări de criminalitate organizată”, a declarat Georgian Drăgan, pentru B1 TV.

Întrebat despre cazul profesorului din Bacău care cultiva canabis, purtătorul de cuvânt al Poliției Române nu a dorit să intre în detalii, dar a ținut să precizeze că

„doar în ultimele trei luni au fost destructurate 16 grupări de criminalitate organizată, iar pe parcursul anului au fost destructurate în total 37 de grupări specializate în traficul de droguri”.

Doi profesori concubini, distribuitori de droguri

Separat de cazul de la Bacău, doi profesori din judeţul Buzău, care ar fi concubini, ar fi implicaţi într-o grupare de trafic de droguri de mare risc, care ar fi acţionat în mai multe judeţe. Gruparea a fost destructurată, marţi, de poliţiştii din Buzău, surse din rândul anchetatorilor susţinând că ar fi vorba despre un profesor de Economie la şcoli din Buzău şi Pătârlagele, celălalt fiind psihopedagog la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Buzău.

Cei doi profesori, alături de alte persoane, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

Conform anchetatorilor, doi profesori din Buzău s-ar afla printre persoanele suspectate că făceau rost de droguri de la dealeri din alte judeţe şi apoi le vindeau clienţilor din municipiul Buzău.

Potrivit anchetatorilor, tranzacţiile se desfăşurau online, fără ca traficanţii şi clienţii să se întâlnească.

“Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei”,

mai precizează poliţiştii,

scroll to top