Închide

Suzuki pregătește 5 modele cu zero emisii pentru piața din Europa

Avatar
Suzuki

Sursă foto: captură de ecran de pe pagina https://www.globalsuzuki.com

Timp de citire: < 1 minut

Suzuki și-a făcut publică strategia de electrificare până în anul 2030. Piața care ne interesează pe noi cel mai mult, adică cea din Europa, va primi 5 modele cu zero emisii, inclusiv un Jimny pur electric, informează Automarket.

Constructorul japonez de automobile are planuri mari de electrificare până în 2030. Suzuki se va concentra pe piețe ca Europa, Japonia, India și, poate nu chiar în aceeași măsură, pe Africa.

Pentru clienții din Europa, Suzuki pregătește 5 modele cu zero emisii. După siluete ne putem da seama că unul dintre ele va fi un Jimny pur electric (se poate observa grila iluminată și designul farurilor).

Marca asiatică nu a oferit mai multe detalii, dar, cel mai probabil, versiunea electrică a lui Jimny va păstra, în mare parte, designul versiunii cu motor termic. Dacă tot suntem la subiectul Jimny, acest model va primi și o versiune micro-hibridă.

Alt model din această listă este tot un SUV. Din câte se pare, este vorba despre noul Fronx, dezvăluit de curând pentru piața din India. În Europa, acesta va fi comercializat în versiunea cu zero emisii.

Urmează apoi alte două SUV-uri, iar unul dintre ele pare a fi versiunea de serie a conceptului eVX.

Ultima, dar nu cea din urmă, este o mașină de dimensiuni mai mici și cu o formă pătrățoasă.

Primul model cu zero emisii din această listă va debuta, în Europa, în 2024.

scroll to top