Închide

TAXA CĂPUȘELOR și majorarea pensiilor îi aduce de urgență în România pe reprezentanții FMI

Avatar
Lista Capuselor Primele 3 Episoade Ancheta Exclusiva Afaceri.news 1513x639 1 1513x639
Timp de citire: < 1 minut

O delegație FMI vine de urgență în România săptămâna viitoare, anunță Antena 3 CNN, care citează surse politice. Sursa citată spune că experții sunt îngrijorați cu privire la majorările prevăzute în Legea pensiilor. Reprezentanții FMI susțin în continuare că nu sunt bani.

În cel mai recent raport cu privire la România, FMI atrage atenția:

„Anunţarea în avans a noilor reforme fiscale va ajuta campaniile şi gospodăriile să se adapteze la aceste modificări. Cheltuielile cu pensiile şi salariile din sectorul public ar trebui să fie puse pe o traiectorie sustenabilă bazată pe o formulă de calcul… Noua lege a pensiilor ar ajuta la reducerea cheltuielilor pe termen lung dar costurile fiscale iniţiale ar putea pune în pericol eforturile de reducere a deficitului în următorii ani. Este nevoie de o implementare prudentă pentru a evita acest risc”.

FMI critică într-un raport noua taxă pe cifra de afaceri (celebra deja TAXĂ a CĂPUȘELOR inițiată după amplul serial-anchetă declanșat de echipa AFACERI.news), precizând că nu este în linie cu bunele practici şi precizează că ar trebui să fie reconsiderată.

Pe de altă parte, FMI precizează că este nevoie de noi reforme ale taxelor, care să includă eficientizarea TVA şi a impozitelor pe veniturile personale, pentru a pune deficitul fiscal pe o traiectorie sustenabilă pe termen mediu, potrivit Agerpres.

scroll to top