Închide

Taxa pe boală e încă în vigoare! Deputații Opoziției încearcă azi să ne scape de această aberație

Avatar
mask, mouth guard, girl

Fotografie de KELLEPICS pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marți, deputaţii ar putea decide dacă elimină sau nu aşa-zisa „taxă pe boală”. Este vorba de impozitarea cu 10 % a concediilor medicale, măsură introdusă de Guvern la începutul acestui an şi criticată de opoziţie.

Conform USR, până acum statul a încasat aproape 30 de milioane de euro din acest impozit, iar singurii care au de pierdut sunt angajaţii care au nevoie de concediu medical.

Deputaţii USR îl acuză pe ministrul Boloş că i-a păcălit pe români spunându-le că această masură nu îi va afecta. Şi-au trecut toate nemulţumirile într-o scrisoare pe care i-au transmis-o în această dimineaţă şefului de la Finanţe.

Mâine (n.r. marți), 2 aprilie în Parlament se poate vota eliminarea taxei pe boala. Astăzi (n.r. luni) îi ducem domnului Boloș o scrisoare în care primește întrebări formale astfel încât să fie obligat să recunoască prin semnătura dumnealui că i-a mințit pe români și că sunt afectați de taxa pe boală și pacienții oncologici și părinții copiilor cu cancer și mamele angajate și care au născut și cele care au sarcini cu risc și au nevoie de câteva zile de repaus,

a declarat Oana Țoiu, deputat USR, pentru TVR.

scroll to top