Închide

Teama de al doilea val schimbă planurile imobiliare. Casele din periferii, la mare căutare

Avatar
beautiful home, garden, new england style

Fotografie de midascode pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Începând cu 15 martie – perioadă în care izolarea la domiciliu a devenit normă, interesul utilizatorilor platformei imobiliare Titirez.ro s-a direcționat brusc spre categoria “Vânzări Case – Vile”. La nivel de conținut, ponderea anunțurilor imobiliare care vizează case/vile a crescut cu o pondere de cel puțin 100% la nivelul localităților de pe lângă marile orașe din România.

Drept exemplu, în prima parte a lunii martie, căutările legate de garsoniere și apartamente de 2 camere (închirieri/vânzări) încă erau predominante, ceea ce sugerează o schimbare rapidă a preferințelor cumpărătorilor după instalarea carantinei. Acest trend a continuat și în lunile aprilie și mai, când anunțurile pentru case și vile au fost cele mai populare în rândul utilizatorilor.

Cele mai căutate case au fost cele de 3-4 camere, la prețuri de 60-80.000 euro, cu o curte liberă de măcar 50 mp și situate în zone liniștite, din jurul marilor orașe.  Până nu de mult, turismul imobiliar era la ordinea zilei. Existau multe cereri de ofertă și vizionări în multe locații, însă multe dintre acestea nu se concretizau. Motivul? Există o gamă largă de potențiali clienți care vizionau proprietăți pe care nu și le permiteau sau pentru care băncile nu le acordau sumele de bani solicitate.

În acest moment, clienții care caută locuințe pentru cumpărare și care merg la vizionări sunt clienți deciși să își achiziționeze o proprietate și care dispun de fonduri proprii sau sume de avans mai mari, în cazul creditelor ipotecare.

În portalul imobiliar menționat, la nivel de București, s-a înregistrat o creștere a interesului potențialilor cumpărători cu aproximativ 30% mai mare pentru proprietăți în valoare de 120.000 – 300.000 euro, în general case sau apartamente care dispun de curte proprie. În localitățile de pe lângă Capitală, interesul depășește 50%, fiind influențat atât de ponderea din ce în ce mai mare a anunțurilor de case din aceste zone, cât și de faptul că românii caută spații mai mari, curți și aer curat.

De asemenea, Titirez.ro a conturat existența unei cereri ridicate din partea angajaților care lucrează de acasă pentru a-și găsi locuințe mai mari, cu cel puțin o cameră în plus față de ceea ce aveau deja. Tendințele sunt și spre duplexuri, case înșiruite sau individuale și apartamente cu grădină interioară existente la distanțe nu foarte mari față de sediile companiilor.

Mai multe aici...
scroll to top