Închide

Tema fugarilor, prioritate zero pentru Ministerul Justiției (Alina Gorghiu)

Avatar
347397049 803256931151533 4185578338796381637 N

foto: Facebook/Alina Gorghiu

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Justiţiei are ca “prioritate zero” pe agendă tema fugarilor, a afirmat, vineri, ministrul Alina Gorghiu, care a informat că peste 600 de persoane care se sustrăgeau executării pedepselor au fost aduse de autorităţi înapoi în România în acest an.

“Ministerul Justiţiei are ca prioritate zero pe agendă tema fugarilor. De asemenea, un semnal bun venit din partea Guvernului este faptul ca această temă este de interes şi pentru Guvernul României, pentru că doar împreună putem să facem ca numărul fugarilor din România să se diminueze. De la începutul anului şi până acum, sunt mai bine de 600 de fugari pe care statul român, prin autorităţile sale, a reuşit să îi aducă înapoi în România, să execute pedeapsa în penitenciarele româneşti. Societatea românească merită o Justiţie care să meargă până la capăt”, a susţinut vineri Gorghiu, potrivit TVR.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi, în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei un raport privind situaţia tuturor cetăţenilor români care au condamnări definitive şi au fugit din ţară ca să se sustragă de la executarea pedepsei.

“Vreau să îi cer doamnei ministru al Justiţiei un raport privind situaţia tuturor cetăţenilor români care au condamnări definitive şi au fugit din ţară ca să se sustragă de la executarea pedepsei. Vreau să văd care sunt toate demersurile întreprinse de statul român în această privinţă”, a afirmat Ciolacu.

scroll to top