Închide

Temu își deschide piața vânzătorilor americani și europeni

Avatar
302960257 114559858037837 7609471849014223156 N

sursa: https://www.facebook.com/

Timp de citire: 2 minute

Temu își deschide piața vânzătorilor americani și europeni. Procedând astfel, platforma chineză speră să-și îmbunătățească imaginea și să se deschidă către noi audiențe, transmite RetailDetail.eu.

Îmbunătățiți imaginea?

În martie, Temu va începe să permită partenerii de vânzări din Occident. În prezent, doar vânzătorii chinezi (se estimează că 100.000 dintre ei) oferă produse pe platformă, adesea direct din fabrică și la prețuri foarte mici. Piața este deosebit de populară în rândul unui public tânăr prin gadgeturi ieftine, cum ar fi cămăși de cinci euro și căști de zece euro. A devenit rapid cea mai descărcată aplicație de vânzare cu amănuntul din Statele Unite și crește rapid și în Europa.

O analiză efectuată de Barclays a constatat că jucătorii de modă cu buget redus, cum ar fi Boohoo și Asos, sunt în prezent cei mai amenințați, în timp ce „generaliștii” precum Amazon sunt încă relativ în siguranță. De asemenea, mărcile scapă într-o oarecare măsură de presiune, deoarece platforma are o imagine de calitate scăzută din cauza numărului mare de produse contrafăcute. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba în curând dacă mărcile și vânzătorii occidentali se alătură și ei Temu.

Livrare mai rapidă

Temu cheltuiește miliarde pe marketing online și este deja deosebit de dominant pe motoarele de căutare. Asta explică imediat de ce noul venit chinez poate fi de interes pentru companiile americane și europene: dacă vrei trafic, Temu ar putea fi locul potrivit. Timpul petrecut de clienți este, de asemenea, mare, arată sondajul Barclays.

Pentru Temu, este o oportunitate de a-și îmbunătăți imaginea, mai ales prin oferirea de mărci alături de ofertele sale ieftine chinezești. Mai mult decât atât, retailerul online dorește să înceapă să livreze mai rapid: livrarea din China durează cu ușurință o săptămână sau două, mai mult decât sunt obișnuiți – și uneori dispuși să – aștepte consumatorii occidentali. Vânzătorii americani și europeni vor livra direct ei înșiși și, prin urmare, mai repede.

Cooperarea cu companiile occidentale poate, de asemenea, ușura rezistența politică, care este deosebit de puternică în Statele Unite. Parlamentarii de acolo denunță numeroasele pachete din China (aproape o treime din cele care intră zilnic în SUA), deoarece acestea scapă adesea de taxele de import. Temu a confirmat vestea pentru Seattle Times, dar a spus că multe detalii de afaceri sunt încă completate în prezent.

scroll to top