Închide

Tesla se adaptează la drumurile românești: software special pentru drumurile cu gropi

Avatar
dirt road, puddles, rural

Fotografie de MemoryCatcher pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Următoarea actualizare de software a celor de la Tesla pare făcută cu gândul la clienții săi din România, care își rup mașinile sensibile pe drumurile cu gropi de la noi: noua actualizare ar putea permite mașinilor Tesla să scaneze drumul, să identifice gropile din asfalt și să își ajusteze suspensiile pentru a ține cont de denivelări, scrie The Verge.

Proprietarii de mașini Tesla își vor putea activa noua opțiune selectând ”Confort” din meniul Adaptive Suspension Damping.

Există, însă, o problemă: noua caracteristică ar putea să nu fie disponibilă pe toate drumurile și să nu identifice toate gropile din asfalt. Nici Tesla, nici publicația citată nu menționează dacă drumurile românești vor fi incluse în actualizarea software.

”Această ajustare va acoperi diferite locații, în funcție de disponibilitate, întrucât vehiculul descarcă date brute ale hărții rutiere generate de mașinile Tesla”, potrivit unor note de lansare publicate în premieră de ”Not a Tesla App”.

Actualizarea software-ului nu se aplică pentru pilotul automat sau pentru modului de Full Self-Driving (conducere autonomă integrală), ceea ce înseamnă că vehiculul nu va încerca să vireze singur pentru a evita denivelările drumului.

scroll to top