Închide

TEX Responsabil | O colecție de modă sustenabilă, lansată de Carrefour

Avatar
1200x628 00 90

Foto: retail.ro

Timp de citire: 2 minute

Carrefour lansează gama TEX Responsabil, parte a brandului propriu TEX, care include piese vestimentare și articole pentru casă, create cu respect și grijă pentru natură. Până în 2030, TEX își asumă că 100% din materiile prime folosite pentru produsele sale vor fi de provenienţă controlată și obţinute în mod sustenabil, potrivit Retail.ro.

TEX încurajează fabricarea produselor din materiale reciclate și cu un consum redus de apă. Se intervine responsabil în fiecare etapă de creaţie a modei și se asumă ca 100% din materiile prime folosite pentru produse să fie de proveniență controlată și obținută în mod sustenabil, de acum până în anul 2030.

Noua gamă de produse reflectă fiecare act de sustenabilitate sprijinit de TEX, brand disponibil exclusiv la Carrefour, care a accelerat demersul său spre o modă responsabilă, asumându-și trei angajamente în România:

  1. Bio: TEX Bio include o selecție extinsă de textile de casă și haine de bebeluși și copii până în 4 ani, realizate din bumbac provenit din agricultura ecologică și cu certificare 100 OEKO-TEK, care atestă că nicio substanță nocivă pentru piele nu a fost utilizată în producție.
  2. Materiale reciclate: La TEX se găsesc jachete și veste pufoase pentru cei mici și pentru cei mari, cu umplutură din materiale reciclate din plastic, înainte ca acesta să ajungă în oceane, protejând astfel resursele planetei.
  3. Economisirea apei: se poate alege dintre piesele create din denim sustenabil de la TEX, realizat cu mai puțină apă, prin metoda Waterless, dar și cu consum redus de CO2 și electricitate, prin metoda Dope Dyed, care integrează culoarea direct în fabricație, eliminând etapa de vopsire și protejând astfel biodiversitatea.

Inițiativa TEX Responsabil a fost creată pornind de la provocarea de a reduce impactul asupra mediului. Gama de produse create cu grijă pentru mediul înconjurător, aflate sub umbrela TEX Responsabil, include articole pentru casă și piese comode și călduroase pentru copii și adulți, ideale pentru sezonul rece.

Gama de articole TEX Responsabil este accesibilă online oriunde în țară, prin carrefour.ro, dar și în pop-up shop-urile dedicate din două hipermarketuri Carrefour din București, primul amenajat în Carrefour Corbeanca, iar al doilea pregătit pentru lansare în curând în Carrefour Park Lake.

Carrefour a semnat în august 2019 The Fashion Pact, pactul semnat de coaliţia mondială a companiilor din industria textilă și a modei, prin care acestea se aliniază unui set comun de obiective majore: încetinirea încălzirii globale, restaurarea biodiveristăţii și protejarea oceanelor.

scroll to top