Închide

Noul aeroport din Berlin, Brandenburg “Willy Brandt”, are doar 6.000 de pasageri pe zi

Avatar
Brandenburg

Foto - thelocal.de

Timp de citire: 2 minute

Aeroportul Brandenburg “Willy Brandt” – BER din Berlin a înregistrat în medie doar 6.000 de pasageri pe zi în prima lună de existență, a declarat operatorul locației, scrie agenția germană dpa.

Aproximativ 180.000 de persoane au zburat din noul aeroport sau au aterizat acolo în luna noiembrie, a raportat compania de stat FBB. Alte 33.000 de persoane au zburat prin Aeroportul Tegel în prima săptămână a lunii noiembrie, înainte ca acesta să se închidă pe 8 noiembrie, ca parte a planurilor de revizuire a infrastructurii de transport aerian a capitalei germane.

Aeroportul Schoenefeld, aflat în apropierea BER, la periferia sud-estică a orașului, a fost recent încorporat în noul amplasament sub numele de Terminalul 5.

Numărul de pasageri s-a prăbușit cu aproape 92% față de luna noiembrie a anului trecut, când Tegel și Schoenefeld au procesat peste 2,5 milioane de pasageri.

“Al doilea set de măsuri de izolare și restricțiile masive de călătorie cauzate de pandemia de Covid-19 au făcut ca zborul să fie mult mai dificil”, a declarat președintele FBB, Engelbert Luetke Daldrup. “Nu se vede sfârșitul crizei. Chiar și pentru călătoriile de Crăciun, perspectivele sunt destul de sumbre”, a adăugat el.

Din cauza prăbușirii cererii, Terminalul 5 urmează să fie dezafectat din luna martie, inițial pentru o perioadă de un an. Terminalul 2, care a fost inițial adăugat la planurile de construcții ale BER pentru a satisface cererea în creștere, nu s-a deschis încă, așa cum era planificat, din cauza crizei.

Pandemia actuală este doar ultima problemă din istoria lungă și plină de scandal a aeroportului BER. Pe 31 octombrie, Terminalul 1 a fost inaugurat cu nouă ani întârziere și a costat aproape triplul bugetului inițial de 2 miliarde de euro.

scroll to top