Închide

Thailanda reinventează conceptul de Happy Meal. Care e ingredientul minune?

Avatar
Whatsapp Image 2021 01 15 At 21.29.59

foto: REUTERS/Jorge Silva

Timp de citire: 2 minute

Restaurantul din cadrul Spitalului Chao Phya Abhaibhubejhr din Prachin Buri a început să servească propriile “happy meals” în această lună, potrivit Reuters, după ce Thailanda a eliminat canabisul de pe lista de narcotice, permițând firmelor autorizate de stat să cultive planta.

“Când sunt introduse în mâncare sau chiar în cantitate mică… frunzele de canabis vor ajuta pacientul să aibă o recuperare mai rapidă după boală”, a spus Pakakrong Kwankao, managerul de proiect de la spital.

„Frunza de canabis poate îmbunătăți apetitul și ajuta oamenii să doarmă bine și, de asemenea, să aibă dispoziție, bună dispoziție.”

Spitalul este cunoscut ca unul deschizător de drumuri în Thailanda, pentru studierea marijuanei și a capacității sale de a calma durerea și oboseala.

În 2017, Thailanda a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat canabisul pentru uz medical și de atunci a deschis numeroase clinici care utilizează marijuana în scopuri medicale.

Ofertele restaurantului includ o supă de porc fericită, pâine prăjită, cu topping de carne de porc și o frunză de marijuana și o salată de frunze de canabis crocante servite cu carne de porc tocată și legume feliate.

Whatsapp Image 2021 01 15 At 21.29.59
foto: REUTERS/Jorge Silva

„Nu am mai utilizat canabis până acum, se simte ciudat, dar este delicios”, a spus Ketsirin Boonsiri, care a adăugat că este „destul de bizar”.

Nattanon Naranan e de părere că gustul frunzelor de canabis este similar cu cel al legumelor de zi cu zi, dar efectele ulterioare sunt destul de diferite.

„Îmi provoacă o uscăciune în gât și simt nevoia de dulciuri”, a spus ea.

0ff1c252 7aff 4989 87cd E466c939cec4
foto: REUTERS/Jorge Silva

Ministrul adjunct al Educației din Thailanda, Kanokwan Vilawan, a declarat că pasul următor va fi să furnizeze feluri de mâncare renumite, cu specific thailandez, pentru a atrage un public internațional.

„Plănuim să adăugăm mai mult (canabis) la preparatele thailandeze care sunt deja bine cunoscute, cum ar fi supa de curry verde, pentru a spori și mai mult popularitatea acestor feluri de mâncare”, a spus Kanokwan.

scroll to top