Închide

The Guardian: Philip Morris cere guvernului britanic să interzică țigările în următorii 10 ani

Avatar
446cb88d A3b3 42c9 B3b3 11c237ca6290

foto: Bloomberg

Timp de citire: 2 minute

Jacek Olczak, CEO-ul companiei Philip Morris International, a solicitat guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările, decizie care ar scoate în afara legii inclusiv propriul brand, Marlboro, informează The Guardian.

„Compania poate vedea lumea fără ţigări şi, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede este mai bine pentru toată lumea”, a spus el.

“Ţigările ar trebui tratate întocmai maşinilor pe benzină, a căror vânzare urmează să fie interzisă începând cu 2030”, a adăugat şeful companiei.

Acţiunea Guvernului ar pune capăt confuziei resimţite de fumători, dintre care unii încă mai cred că „alternativele sunt mai proaste decât țigările”, a declarat Olczak pentru Sunday Telegraph.

„Daţi-le alternative fără fumat… cu reglementările şi informaţiile corecte, asta se poate întâmpla în 10 ani de acum, în anumite ţări. Puteţi rezolva problema odată pentru totdeauna”.

Philip Morris International (PMI) a transmis recent că vrea ca jumătate din cifra sa de afaceri să provină din produse pentru nefumători, dorind să se transforme într-o companie promotoare de “sănătate şi wellness”. Noua sa misiune? „A nefuma lumea”, prin eliminarea țigărilor clasice.

Cu toate acestea, compania a fost atacată de activiştii anti-fumat care o acuză de ipocrizie, după ce a lansat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru preluarea Vectura, companie farmaceutică britanică ce produce inhalatoare pentru bolnavii de astm.

Conform militanților, companiile de tutun se poziționează ca parte a soluției pentru o lume fără fum, în timp ce continuă să vândă și să promoveze în mod agresiv țigări letale.

Fumatul, inclusiv cel pasiv, ucide anual aproximativ 8 milioane de oameni, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Firmele producătoare de ţigări şi-au schimbat în ultimii ani abordarea, orientându-se spre producerea de ţigări electronice, vape-uri şi alte produse pe bază de tutun încălzit (precum IQOS al PMI), pentru a furniza nicotină fără fum și gudron, responsabile pentru diferite afecțiuni, inclusiv cancerul.

scroll to top