Închide

Tichete sociale de 1000 lei, împărțite de o Primărie de sector pentru plata facturilor

Avatar
Factură Electrica Scumpire Bani Preț Energie Copyright Contactati Www.afaceri.news
Timp de citire: 2 minute

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a anunțat că va oferi tichete anticriză în valoare de 1.000 de lei tuturor locuitorilor din sectorul pe care îl conduce, bani folosiți pentru plata facturilor la energie. Banii vor fi puși la dispoziția cetățenilor din sumele economisite prin renegocierea contractului de salubrizare, a spus Armand.

Primărița a anunțat luni un proiect prin care fiecare cetăţean peste 18 ani, cu domiciliul în sectorul 1, ar primi un tichet anticriză de 1.000 lei pentru energie. Aceasta a făcut apel la reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local să aprobe această inițiativă USR.

„Am susținut astăzi o conferință de presă la care au participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătății, Claudiu Nasui – fostul ministru al Economiei și deputata Cristina Prună– vicepreședinte în Comisia de Industrii și Servicii în care am anunțat un nou proiect prin care vrem să sprijinim cetățenii Sectorului 1 afectați de criza energetică.

M-au întrebat mulți oameni unde sunt banii economisiți de la operatorul de salubritate care ne factura prea mult. Iată acum răspunsul meu. Avem 200 milioane lei economisiți în perioada 2021-2022 de la serviciul de salubritate și îi vom folosi astfel:

Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie.

Aceasta este soluția pe care administrația locală a Sectorului 1 a găsit-o potrivită pentru cetățenii săi în acest moment în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de către Guvernul României. În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă.
Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect”, a scris primarul sectorului 1 pe pagina oficială de Facebook.
scroll to top