Închide

Tinerii din India, grăbiți să încheie o asigurare de viață. Care este motivul?

Avatar
taj mahal, india, agra

Fotografie de nonmisvegliate pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Din cauza numărului mare de cazuri confirmate cu virusul Sars-CoV-2 din ultima perioadă în India, dar și a numărului de decese survenite în urma infectărilor, tot mai mulți tineri indieni s-au grăbit să încheie o poliță de asigurare de viață, notează Reuters.

La fel ca mulți alți tineri de douăzeci de ani din India, Beverly Coutinho a continuat să amâne achiziționatea unei polițe de asigurare de viață, până când o creștere a cazurilor de COVID-19 și decese cauzate de această boală a făcut-o să se confrunte cu propria mortalitate.

Am văzut murind oameni de vârsta mea, ceea ce m-a determinat să închei imediat asigurarea de viață, spune Coutinho, director executiv, în vârstă de 24 de ani, la o agenție de relații publice din Mumbai. Nu aș vrea ca familia mea să fie în situația în care trebuie să se lupte după fonduri dacă mi se întâmplă ceva.

Numărul oficial de decese cauzate de COVID-19 a ajuns la 380.000, al treilea cel mai mare după Statele Unite și Brazilia, deși experții spun că cifrele raportate de oficialii indieni sunt subestimate în mare măsură din cauza nivelurilor scăzute de testare a virusului și probabil că au murit mai mulți oameni în India decât oriunde în lume.

Atunci când un al doilea val devastator al pandemiei a atins apogeul în India în aprilie și mai, numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani care cumpărau asigurări la termen lung a fost cu 30% mai mare decât în ​​ultimele trei luni combinate, a declarat PolicyBazaar, cel mai mare agregator de asigurări online din India.

Achizițiile de asigurări la termen prin intermediul agregatorului online de asigurări InsuranceDekho a crescut cu 70% în luna mai comparativ cu luna martie.

Actuala pandemie a condus la o conștientizare mai mare cu privire la necesitatea protecției financiare și la inadecvarea acoperirii actuale a asigurărilor, a spus Niraj Shah, director financiar al HDFC Life Insurance (HDFL.NS).

Firma lui Shah a declarat că a observat o cerere mai mare de polițe de către grupul de vârstă sub 35 de ani de când pandemia a lovit India pentru prima dată, în urmă cu aproximativ 15 luni.

Investitorii de pe piața bursieră par încă nehotîrâți dacă cumpărarea de acțiuni la asigurătorii de viață este un bun pariu în timpul unei pandemii.

De la începutul anului, indicele de referință NSE Nifty 50 (.NSEI) a câștigat 13,5%, în timp ce acțiunile la HDFC Life Insurance (HDFL.NS) au crescut cu puțin peste 2%, SBI Life Insurance (SBIL.NS) a crescut cu 10%, iar asigurările de viață ICICI Prudential au urcat cu aproape 18%.

Pe termen mai lung, investițiile în companii de asigurări au sens pe măsură ce a crescut gradul de conștientizare cu privire la asigurări, a declarat Saurabh Jain, vicepreședinte cercetător la SMC Global Securities din New Delhi.

Însă el a adăugat că evaluările ridicate și creșterea numărului de creanțe datorate primului și celui de-al doilea val erau o preocupare.

În ciuda lipsei unui număr ferm de creștere pe piața asigurărilor de viață, analiștii din industrie observă o modificare a comportamentului în rândul familiilor din clasa de mijloc dintr-o țară care a văzut în mod tradițional niveluri slabe de acoperire.

După haine, mâncare și casă, asigurările au devenit acum al patrulea pilon pentru o familie de clasă mijlocie, a declarat Ankit Agrawal, fondatorul și directorul executiv al InsuranceDekho.

Pătrunderea asigurărilor de viață în rândul populației Indiei a fost de 2,82% în 2019, comparativ cu 2,15% în 2001, a arătat cel mai recent raport anual al Autorității de Reglementare și Dezvoltare a Asigurărilor.

Aceasta este încă mult în jos față de media globală de 3,35% în 2019, dar apoi o mare parte din cei 1,35 miliarde de oameni din India nu au venituri disponibile pentru a le pune deoparte pentru asigurări, situație devenită și mai acută datorită consecințelor economice din pandemie.

Planurile de asigurare la termen sunt populare în India, deoarece acestea sunt adesea mai ieftine și plătesc familiei dacă asiguratul moare în perioada de plată a poliței, deși nu există niciun beneficiu de scadență dacă supraviețuiesc planului. Cererea pentru alte tipuri de asigurări, inclusiv diverse acoperiri medicale, a crescut, de asemenea.

Dacă cineva se gândea să cumpere asigurări, o face acum, a spus Avneesh Sukhija, analist financiar senior la BNP Paribas India.

scroll to top