Închide

TOP 10 retaileri transfrontalieri. Cine conduce topul și ce companii prezente la noi vând bine

Avatar
Ikea H And M

Foto: dsvdedommel.com

Timp de citire: 2 minute

Cross-Border Commerce Europe a publicat cea de-a treia ediție a „Top 500 de retaileri transfrontalieri online din UE”, un clasament anual al celor mai bune 500 de magazine europene online transfrontaliere.

Clasamentul realizat de Cross-Border Commerce Europe se bazează pe patru indicatori. Pe lângă cifra de afaceri transfrontalieră realizată online, organizația ia în considerare: indicatorii SEO, numărul țărilor în care este activ retailerul și numărul și procentul de vizitatori transfrontalieri.

Ikea ocupă primul loc cu o cifră de afaceri transfrontalieră de 5,1 miliarde de euro, o creștere de 11% față de 2019. Este frapant faptul că H&M Group apare în top 10 cu trei mărci (H&M, Cos și & Other Stories), în timp ce gigantul online vestimentar Zalando dispare din listă. De altfel, pentru prima dată, acest top-10 este format exclusiv din comercianți cu amănuntul omnichannel.

H&M a avut o creștere medie de 45% în comerțul online, iar în al patrulea trimestru al anului 2020, vânzările au crescut chiar cu 70%. Desigur, acest lucru s-a datorat închiderii magazinelor neesențiale.

Cu toate acestea, online-ul nu a putut compensa totul: sectorul fashion a pierdut 15% din cifra de afaceri față de anul precedent.

În schimb, magazinele alimentare au înregistrat o creștere de 10% a vânzărilor (fizic + online).

Anul trecut, cifra de afaceri totală din comerțul electronic transfrontalier (cu excepția călătoriilor) în Europa a crescut cu 35%, la 146 miliarde. Retailerii europeni generează aproximativ 87 de miliarde de euro din acesta. Primii 500 de comercianți cu amănuntul sunt responsabili pentru puțin peste 53 de miliarde de euro din aceste vânzări.

TOP 10 retaileri transfrontalieri 2020:

  1. IKEA Group (Suedia)
  2. H&M Group (Suedia)
  3. Pandora A/S (Danemarca)
  4. Smyth’s Toys HQ UC (Irlanda)
  5. The Lego Group (Danemarca)
  6. Nestle Group (Nespresso, Elveția)
  7. Expert International (Elveția)
  8. H&M Group (Cos, Suedia)
  9. Swarowski AG (Austria)
  10. H&M Group (&Other Stories, Suedia)
scroll to top