Închide

Toyota investește 8 miliarde de dolari pentru a impulsiona dezvoltarea vehiculelor electrice

Avatar
toyota, auto, vehicle

Fotografie de Fynnarium pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Toyota Motor a anunțat marți că va crește investițiile cu 8 miliarde de dolari și va adăuga aproximativ 3.000 de locuri de muncă la fabrica sa de baterii pentru vehicule electrice din Carolina de Nord, accelerând eforturile producătorului auto japonez de a-și electrifica gama de produse, potrivit Reuters.

Compania, care plănuiește ca până în 2025 să aibă disponibile opțiuni electrificate pentru toate modelele sale, a declarat că ultima mutare va duce investiția totală în uzină la aproximativ 13,9 miliarde de dolari și la peste 5.000 de locuri de muncă.

Constructorii auto tradiționali, precum Ford Motor și General Motors, s-au grăbit să își sporească producția de vehicule electrice și să reducă decalajul față de liderul pieței, Tesla, deși ambele companii din Detroit și-au redus planurile de investiții după ce au ajuns la noi acorduri contractuale costisitoare cu sindicatul United Auto Workers.

Toyota nu a dezvăluit o defalcare a investiției și nu a fost disponibilă imediat pentru alte comentarii.

Spre deosebire de colegii de la nivel mondial, Toyota a pariat anterior pe hibrizi și vehicule cu pile de combustie cu hidrogen, mai degrabă decât pe vehicule electrice cu baterii, dar producătorul auto cu cele mai mari vânzări din lume a anunțat anul acesta o schimbare de direcție, cu planuri de a comercializa baterii avansate și de a adopta tehnologia de turnare sub presiune, inițiată de Tesla.

Alte companii, precum Samsung SDI Co, Panasonic și Stellantis NV, compania-mamă a Chrysler, intenționează, de asemenea, să își stabilească baza în SUA pentru a-și dezvolta fabricile de baterii.

Instalația Toyota din Carolina de Nord va începe să funcționeze în 2025 și va fi prima fabrică de baterii auto a companiei la nivel global.

Aceasta va avea șase linii de producție de baterii, patru care vor susține vehiculele hibride, cum ar fi Prius, și două linii suplimentare pentru a susține vehiculele electrice cu baterii.

Carolina de Nord este în curs de afirmare ca un centru de frunte pentru producția de vehicule electrice și baterii, cu noi investiții planificate de companii, de la Redwood Materials la Vinfast din Vietnam .

“Tranziția Carolinei de Nord către o economie bazată pe energie curată aduce locuri de muncă mai bine plătite, care vor sprijini familiile și comunitățile noastre pentru decenii de acum înainte”, a declarat marți guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, după ce a fost anunțată creșterea investiției Toyota.

Statul va găzdui, de asemenea, o fabrică de baterii în valoare de 650 de milioane de dolari pe care compania indiană Epsilon Advanced Materials (EAM) intenționează să o deschidă în 2026, a anunțat compania săptămâna trecută, iar instalația ar putea furniza în cele din urmă până la 1,1 milioane de vehicule electrice în Statele Unite.

scroll to top