Închide

Transport uriaș de încălțăminte susceptibil contrafăcută, descoperit de polițiștii de frontieră

Avatar
Incaltaminte

Foto: Poitia de Frontiera/news.ro

Timp de citire: < 1 minut

Un transport de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa. Marfa venise din China şi era destinată unei firme din Bucureşti.

Garda de Coastă a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa au verificat un container sosit din China în Portul Constanţa.

În interior au găsit 13.496 perechi încălţăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux, bunurile fiind destinate unei firme din Bucureşti.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală au fost estimate la valoarea de 6.478.080 euro şi au fost ridicate de către autoritatea vamală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

“Acesta este al doilea caz similar, după ce, cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot într-un container sosit din China, peste 2600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute. În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti”,

se arată în comunicatul citat de news.ro.

Şi în acest caz, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

scroll to top