Închide

Tranzacție majoră în industria frumuseții: L’Oreal preia brandul de lux Aesop, într-o afacere-record

Avatar
Screenshot Www.aesop.com 2023.04.04 21 08 07

Sursa foto: Aesop.com.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul francez al industriei de cosmetice și înfrumusețare L’Oreal a anunțat un acord de cumpărare a brandului australian de lux Aesop, deținut de brazilienii de la Natura & Co. Valoarea tranzacției va fi de 2,53 miliarde de dolari, iar miza majoră a francezilor este sporirea prezenţei sale în sectorul produselor cosmetice de ultimă generaţie, în vederea expansiunii internaţionale, inclusiv în China, anunță agenția Reuters.

Pentru L’Oreal, care deține branduri celebre, de la Maybelline la Lancôme, tranzacția este cea mai mare achiziție făcută în istoria sa, potrivit datelor companiei de analiză Dealogic.

Pentru brazilienii de la Natura & Co., tranzacția reprezintă o ușurare financiară, în condițiile în care compania nu are o perioadă tocmai prosperă, din cauza datoriilor mari acumulate și a scăderii marjelor de profit.

De asemenea, brazilienii se vor putea concentra mai mult pe alte două mărci din portofoliu, pe alte paliere de public-țintă – Avon și The Body Shop.

Grupul francez de cosmetice este cunoscut pentru apetitul său de a cumpăra branduri emergente și pentru extinderea acestora prin capacitățile sale globale de distribuție, a declarat Ian Simpson, analist la Barclays, estimând că Aesop va contribui cu aproximativ 1,2% la creșterea organică a vânzărilor L’Oreal în acest an.

”Având în vedere istoricul solid al L’Oreal în ceea ce privește crearea de valoare în cazul recentelor achiziții, ne așteptăm ca această tranzacție să fie utilă pentru sentimentul pieței, în ciuda dimensiunii sale limitate în raport cu L’Oreal”, a spus el.

Brandul, cel mai profitabil al Natura & Co., operează aproape 400 de magazine și a înregistrat vânzări de 537 de milioane de dolari în 2022, în creștere cu 21% față de un an mai devreme.

De asemenea, a raportat o creștere de două cifre în toate regiunile sale anul trecut și a declarat că și-a făcut debutul pe piața chineză ”cu o performanță rubostă, care a depășit așteptările”.

Pentru brazilieni, acordul face parte dintr-o reorganizare mai amplă a companiei, care a început în vara trecută, când fostul CEO Roberto Marques a demisionat, pentru a-i face loc lui Fabio Barbosa.

Sub rezerva aprobărilor din partea autorităților de reglementare, achiziția va fi plătită în numerar și ar putea fi finalizată în T3 2023, potrivit Natura & Co.

Înființată în 1987, Aesop, cu sediul în Melbourne, are în portofoliu produse de îngrijire a pielii, părului și corpului.

scroll to top