Închide

Tranzacție majoră pe piața rezervărilor turistice: Wirtualna Polska cumpără compania-mamă a Travelminit

Avatar
holidays, book online, travel book

Fotografie de Edeltravel_ pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Holdingul polonez Wirtualna Polska, cu afaceri în mass-media, publicitate, comerţ electronic și rezervări turistice online, a anunțat luni achiziția grupului maghiar Szallas Group, proprietarul celor mai mari portaluri naționale de turism din Europa Centrală și de Est, operând pe piețele din Ungaria, Cehia, România, Polonia și Croația, scrie publicația poloneză de afaceri Money.pl. Compania poloneză deține deja un portal de profil, Nocowanie.pl.

Szallas Group este o companie înființată în Ungaria, în 2007, care a deținut inițial un singur portal pentru rezervări turistice online, care a devenit lider pe piața maghiară. Achiziția de noi entități și creșterea organică i-au permis să-și extindă oferta, iar înaintea tranzacției Szallas oferă posibilitatea de rezervări turistice în Cehia, România, Polonia și Croația pe cele 4 portaluri naționale dedicate (szallas.hu, noclegi.pl, hotel.cz și travelminit.ro).

De asemenea, grupul operează site-uri web care oferă pachete spa (spa.cz) sau oferă cupoane de reducere la hoteluri (maiutazas.hu), extinzându-se recent cu servicii de tour operator, precum și pe piața voucher-elor în format B2B. În total, grupul maghiar oferă posibilitatea rezervărilor online la 87.000 de facilități de cazare, notează publicația citată.

În anul financiar încheiat în iunie 2022, clienții Szallas Group au făcut peste un milion de rezervări prin intermediul platformelor online, în valoare totală de 200 de milioane de euro, de 10 ori mai mult decât în perioada similară anterioară. În aceeași perioadă, compania a generat un profit EBITDA de 6,6 milioane de euro.

”Achiziţia Szallas Group este prima noastră investiţie externă. Credem că există potenţial în spatele industriei turismului în ansamblu. Acest lucru a fost confirmat de performanţa financiară a produsului nostru turistic, Nocowanie.pl, care a adus în trimestrul al doilea al acestui an venituri fără precedent în istoria existenței sale”, a declarat Jacek Świderski, CEO-ul holding-ului Wirtualna Polska.

După tranzacție, Nocowanie.pl, deținut de Wirtualna Polska, va deveni parte a Szallas Group, iar președintele acestuia, Tomasz Machała, va deveni membru al Consiliului de Administrație al Szallas, responsabil de operațiunile din Polonia – pentru ambele platforme de rezervări, care vor continua să funcționeze autonom.

Valoarea tranzacției este de 72 milioane de euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacţiei, ceea ce reprezintă un total de 82 milioane EUR pentru achiziție.

În anul financiar încheiat în iunie 2022, Wirtualna Polska a raportat venituri totale de aproape 207 milioane de euro, iar EBITDA ajustată a fost de 73 milioane de euro.

scroll to top