Închide

Tranzacție uriașă în fotbalul italian: Pentru ce sumă a fost cumpărată Atalanta?

Avatar
soccer, international, italy

Fotografie de jorono pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Echipa de fotbal italiană Atalanta a anunțat, sâmbătă, semnarea unui parteneriat cu un grup de investitori, condus de omul de afaceri Stephen Pagliuca, potrivit Digi Sport.

Acordul prevede intarea noilor investitori cu o cotă totală de 55% în capitalul social La Dea, pentru o sumă mai mare de 400 de milioane de euro.

”Atalanta Bergamasca Calcio SpA a anunțat semnarea unui acord de parteneriat între familia Percassi și un grup de investitori condus de Stephen Pagliuca, co-proprietar al celor de la Boston Celtics, precum și co-președinte al Bain Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din lume”, se anunță în comunicatul clubului.

Familia Percassi va păstra pachetul de 45% din La Dea, care este subholding al familiei, ce deține aproximativ 86% din capitalul social al Atalantei.

Antonio și Luca Percassi vor continua să dețină funcțiile de președinte, respectiv director general al Atalantei, în timp ce Stephen Pagliuca va fi numit co-președinte al clubului.

”Angajamentul este stabilit pentru a garanta clubului un viitor internațional, sporirea notorietății mărcii dincolo de granițele europeen, extinderea rețelei de talente la care are acces Atalanta și deschiderea porților către noi oportunități de colaborare comercială, precum și utilizarea tehnologiilor inovatoare de management, sport și finanțe. Toate acestea, în dorința declarată de a nu slăbi niciodată rădăcinile puternice ale Atalantei în zona Bergamo și legătura strânsă cu susținătorii săi”, se mai arată în comunicat.

Pentru Atalanta, echipa de pe locul 5 din Seria A, activează și fotbalistul român Valentin Mihăilă.

scroll to top