Închide

Trei orașe din România, selectate de UE pentru o inițiativă privind neutralitatea climatică

Avatar
Clima Climate Change Definition Meaning

Foto: youmatterworld.com

Timp de citire: < 1 minut

Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Radu Mihaiu, a fost selectată în Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030”, iniţiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa. Alături de Primăria Sectorului 2 din Bucureşti, au fost selectate şi Primăria municipiul Cluj-Napoca şi Primăria municipiului Suceava, anunță news.ro.

Asta înseamnă că Sectorul 2 al Capitalei va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, mai arată sursa citată.

„Vom avea un sector verde, vom respira un aer mai curat şi mai puţin poluat. În asta se traduce vestea pe care am primit-o astăzi de la Comisia Europeană, prin care Sectorul 2 se angajează pe termen lung să facă investiţii durabile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Primii paşi către această tranziţie verde i-am făcut deja. Primăria Sectorului 2 are, anul acesta, cea mai mare sumă investită în reabilitare termică din Bucureşti”, a declarat primarul Radu Mihaiu.

Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030” are alocate 360 de milioane de euro pentru a facilita schimbul de experienţă între oraşele selectate şi pentru a le promova ca centre de experimentare şi inovare. Scopul este să inspire toate oraşele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2030.

scroll to top