Închide

Tren periurban la Târgu Mureș? Planul, pe agenda discuțiilor dintre primar și ministrul transporturilor

Avatar
Targu Mures Romania - panoramic viewI would be grateful if you could credit me - www.instagram.com/dragosgontariu/

Fotografie de Dragos Gontariu pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat, pentru Radio Târgu Mureș, că s-a întâlnit la București cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cu care a discutat despre noi proiecte de infrastructură rutieră și feroviară aflate pe agenda autorităților locale. Printre acestea se numără ideea realizării unui tren periurban axat pe traseul actualei linii 405 (Războieni – Luduș – Târgu Mureș – Reghin – Deda).

”În principiu avem mai multe proiecte de dezvoltare pe transportul comun și periurban la Târgu Mureș”, a afirmat Soós Zoltán, citat de cotidianul local Zi de Zi.

El a precizat că s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu care a discutat

”… situația și posibilitatea finanțării reabilitării căii ferate între Luduș și Reghin, respectiv investiția pentru a crea un tren periurban pentru transportul care ar putea să susțină și transportul în comun, respectiv construirea a trei treceri subterane pe linia de cale ferată în municipiul Târgu Mureș.”

Primarul Soós Zoltán a adăugat că în această săptămână, împreună cu Adrian Vîlcan, directorul CFR Mureș, va avea o discuție la nivel central cu reprezentanții CFR, urmând să înceapă discuțiile concrete pe posibilitățile de finanțare și pe proiecte, care prevăd nu numai achiziția de trenuri, ci și reparații, inclusiv reabilitarea căilor feroviare de pe ruta Reghin – Iernut – Luduș și crearea de noi stații.

Potrivit primarului, proiectul vizează și construirea a trei pasaje subterane în zone aglomerate din Târgu Mureș – Piața Gării, Libertății și Insulei.

scroll to top