Închide

Trump a strâns 7,1 milioane de dolari de când a fost înregistrat la închisoarea din Atlanta

Avatar
trump, president, america

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Fostul președinte Donald Trump a strâns aproape 20 de milioane de dolari în ultimele trei săptămâni, o perioadă care coincide aproximativ cu inculparea sa în dosare federale și statale legate de afirmațiile sale false potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, potrivit Reuters.

De când a apărut joi pentru a i se face poza de identificare într-un caz de escrocherie și fraudă în Atlanta, Georgia, fostul președinte a strâns 7,1 milioane de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Numai vineri, Trump a strâns 4,18 milioane de dolari, fiind ziua cu cele mai mari încasări din campania sa de până acum, a precizat Cheung.

Poza sa, postată joi seară de un tribunal din Georgia, a fost plasată pe tricouri, pahare de shot, căni, postere și chiar transformată în păpuși bobblehead de către prieteni și dușmani deopotrivă.

Poza lui Trump cu o cravată roșie, părul strălucitor și o încruntare glacială a fost făcută în momentul în care candidatul republican la președinția SUA a fost arestat pentru mai mult de o duzină de acuzații de infracțiuni, parte a unui caz penal care decurge din încercările sale de a anula alegerile din 2020.

Trump, care a fost ales președinte în 2016, dar a fost învins de democratul Joe Biden în 2020, încearcă din nou să obțină nominalizarea Partidului Republican la președinție.

Trump se confruntă în prezent cu patru acuzații, dintre care două legate de afirmațiile sale false potrivit cărora alegerile au fost furate și de atacul din 6 ianuarie 2021 comis de adepții săi asupra Capitoliului SUA din Washington, D.C.

El a negat toate acuzațiile.

La 15 august, Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Georgia, după o anchetă a procurorului districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, privind eforturile sale de a anula înfrângerea în alegerile din 2020 în fața lui Biden în acest stat.

La 3 august, el a pledat nevinovat la acuzațiile aduse de avocatul special Jack Smith la tribunalul federal din Washington, potrivit cărora a conspirat pentru a frauda Statele Unite prin împiedicarea Congresului să certifice victoria lui Biden în alegerile din 2020 asupra sa și pentru a priva alegătorii de dreptul lor la alegeri corecte.

De asemenea, el a pledat nevinovat la acuzațiile de păstrare ilegală a unor documente clasificate după ce a părăsit funcția și de falsificare a documentelor de afaceri într-un caz din New York legat de plata așa-numitei sume de bani pentru tăcere către starul porno Stormy Daniels înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

scroll to top