Închide

Turcan plânge de mila salariilor mici ale bugetarilor. Sporurile, inventate pentru sărmani

Avatar
Bugetari Romania

Foto: Vremea Noua

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, că ”au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”, precizând că aproxiativ 80.000 de angajaţi în sistemul public au salariul minim. 

”Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii pentru că, pe fond, şi în sistemul public există foarte multe salarii mici. Avem aproximativ 80.000 de angajaţi cu salariul minim şi atunci este firesc să te gândeşti dacă nu mai degrabă reaşezi pe grila de salarizare anumite salarii, cele foarte mici, decât să inventezi sporuri care fie nu-şi au rostul, fie trebuie acordate într-o sumă fixă. Dacă sunt condiţii de muncă extrem de dificile, nivelul sporurilor să nu depăşească 20% din salariul de bază. Aşa putem vorbi iar de echitate”, a declarant, marţi seară, ministrul Muncii, la TVR.

Turcan a precizat că activitatea sistemului public trebuie eficientizată.

”Sistemul public trebuie îndreptat şi spre eficientizare şi spre satisfacerea cetăţeanului. Dacă există structuri supraaglomerate, atunci şi ele trebuie eficientizate, adică omul să fie plătit exact pentru ce face. Şi dacă sunt structuri supraîncărcate de sarcini, dar cu puţin personal, faci reajustări de angajaţi. Mi se pare că avem domenii în sectorul public, din evaluările făcute la firul ierbii, în care instituţiile sunt subdimensionate, iar altele care se lăfăie pe bani publici”, a mai afirmat ministrul Muncii.

scroll to top